Skip to content
Ediția de astăzi

Medicul Virgil Musta: 98% dintre cei internați în spital cu COVID sunt nevaccinați

Mediul Virgil Musta a declarat că pacienții care ajung în spital în valul 4 al pandemiei au forme ceva mai severe decât cei din valurile precedente, iar 98% dintre sunt nevaccinați.

Această creștere în progresie geometrică este undeva așteptată din partea specialiștilor, deoarece contagiozitatea acestei tulpini de virus este foarte mare. Acest lucru face ca, pe de o parte, numărul de îmbolnăviri să crească rapid. Pe de altă parte, acest lucru duce la umplerea rapidă a spitalelor. Secțiile de terapie intensivă lucrează, mare parte, la capacitate maximă și probabil că suntem în continuare pe panta ascendentă a acestui val, ceea ce înseamnă că va crește în continuare acest număr de îmbolnăviri”, a spus Virgil Musta la Digi24.

Evoluția acestor cazuri este puțin mai severă decât a celor din celelalte valuri, iar datorită contagiozității foarte mari crește numărul celor care necesită internare în spital”, a adăugat el.

Medicul spune că în județul Timiș nu mai sunt locuri la terapie intensivă.

Dintre cei internați la noi în spital, 98% sunt nevaccinați. Avem o persoană vaccinată, dar care are o patologie asociată importantă, de aceea am și internat-o, tocmai ca să nu evolueze sever”, a precizat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.