Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Mehedințiul se află sub atenționare meteorologică de Cod Galben

Administrația Națională de Meteorologie a transmis că începând de luni, 31 mai, de la ora 12:00, până marți, 1 iunie, la ora 21:00, județul Mehedinți se va afla sub atenționare meteorologică de Cod Galben, fiind vizate ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată.
În intervalul menționat, sunt prognozate averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină.

De asemenea, până miercuri, 2 iunie, la ora 10:00, se află în vigoare o avertizare meteorologică ce vizează instabilitate atmosferică.

„În cazul manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să evite deplasările și să se adăpostească în locuințe sau alte spații închise care le asigură protecția.
De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate, care ar putea fi doborâți.
Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.”, conform ISU Mehedinți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.