Skip to content
Focus

Meteo: De sâmbătă, temperaturile încep să scadă

Vremea se menţine caldă şi joi, 30 aprilie, dar capricioasă. Meteorologii anunţă ploi torenţiale, posibil căderi de grindină şi vijelii. De sâmbătă, temperaturile încep să scadă uşor.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), joi, 30 aprilie, vremea se va menţine caldă, local deosebit de caldă în regiunile extracarpatice, dar şi în general instabilă, potrivit PSNews.ro

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, local averse şi frecvente descărcări electrice în special din orele amiezii în nord, centru şi nord-est, precum şi la deal şi la munte, iar pe arii mai restrânse şi în restul zonelor, cu o probabilitate mai mare în sud-est.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel că în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate, iar izolat vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări asociate ploilor, iar cu o probabilitate destul de ridicată, cu precădere în sud-est, pe arii restrânse vor fi vijelii.

Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 28 de grade, uşor mai coborâte în nordul litoralului spre valori în jurul a 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 5 şi 11 grade.

La Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după orele amiezii când probabilitatea pentru ploi de scurtă durată şi descărcări electrice va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade. Vineri, în ultima zi a lunii aprilie, în vestul, nordul şi centrul ţării precum şi în zonele montane şi submontane vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala ploi ce vor avea mai ales caracter de aversă şi local descărcări electrice.

Conform meteorologilor, în intervale scurte de timp sau prin cumulare se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate şi izolat vor fi condiţii de grindină. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane, iar trecător şi în timpul ploilor. Valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul anterior în regiunile vestice, astfel că maximele vor fi cuprinse între 15…16 grade în Dealurile de Vest şi 27 de grade în Bărăgan, iar minimele între 6 şi 13 grade.

Şi în Capitală, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, cu o maximă termică de 24…25 de grade. Cerul va fi variabil, însă după orele amiezii va creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 10…12 grade.

Nici sâmbătă nu scăpăm de vreme rea. Gradul de instabilitate atmosferică se va menţine ridicat în special după-amiaza şi seara cu precădere în jumătatea estică a teritoriului şi pe arii restrânse în restul zonelor şi se va manifesta prin accentuarea înnorărilor, local averse şi descărcări electrice. Izolat se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar după orele prânzului va creşte probabilitatea pentru înnorări, averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla şi moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.