Skip to content
Ediția de astăzi

Meteo: Se întorc ploile în centrul şi vestul ţării, dar şi la munte

Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) anunţă că ploile se întorc de luni în vestul, centrul şi în zona de munte, iar de marţi, 19 mai, vor pune stăpânire pe toate regiunile. Temperaturile încep să scadă, astfel încât în această săptămână se vor înregistra valori mai coborâte decât normalul perioadei.

Luni, cerul va avea înnorări temporar accentuate în sudul şi, parţial, în vestul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte, unde local vor fi averse şi descărcări electrice, potrivit PSNews.ro

În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18…20 de grade pe litoral şi 30 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 9 şi 17 grade.

În Capitală, cerul va fi temporar noros, iar condiţiile pentru ploi de scurtă durată vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

În perioada 18 mai-15 iunie, meteorologii anunţă vreme frumoasă, dar sunt aşteptate şi episoade de instabilitate atmosferică. Regimul pluviometric va fi deficitar în următoarea lună.

Săptămâna 18.05.2020 – 25.05.2020

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice şi nord-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea sud-estică a ţării, dar mai ales în regiunile sudice, iar în rest cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, local deficitare în regiunile nordice şi nord-vestice.

Săptămâna 25.05.2020 – 01.06.2020

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări, posibil uşor mai coborâte în regiunile nordice şi nord-estice.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general deficitare în regiunile vestice şi sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 01.06.2020 – 08.06.2020

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 08.06.2020 – 15.06.2020

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei perioade, în toate regiunile.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.