Skip to content
Ediția de astăzi Social

De duminică vremea se va schimba radical. Se întorc ploile şi frigul

Vremea se încălzește însă doar pentru două zile. De duminică, meteorologii anunţă un nou val de ploi şi frig. Temperaturile vor scădea în toate regiunile, iar la munte, pe creste, se vor semnala ninsori şi lapoviţă.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vineri, 24 aprilie, vremea va fi predominant frumoasă şi va continua să se încălzească, potrivit PSNews.ro

Cerul va fi variabil după-amiaza şi la începutul nopţii şi mai mult senin în restul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare la munte, în special pe creste, iar noaptea pe suprafeţe restrânse îndeosebi în nord şi nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 23 de grade, mai coborâte în zona litoralului spre 12…13 grade, iar cele minime între 3 şi 11 grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

În Bucureşti, vremea se va menţine predominant frumoasă, iar valorile termice vor continua să crească. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei şi pe parcursul nopţii, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 6…7 grade.

Sâmbătă, vremea va fi mai caldă decât în mod caracteristic datei, în special în sudul şi sud-estul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după orele prânzului, când va ploua cu o probabilitate mai mare în nord şi centru, precum şi în zonele de deal şi munte şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Vor fi mai ales averse, trecător însoţite de descărcări electrice, iar cantităţile de apă pot fi izolat mai însemnate. Pe crestele montane, în partea a doua a intervalului, se vor semnala şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va avea local şi temporar intensificări în majoritatea regiunilor, dar cu cele mai mari viteze în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 25 de grade, iar cele minime între 2 şi 11 grade.

În Capitală, conform ANM, vremea va fi mai caldă decât în mod caracteristic datei, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 7…9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul nopţii, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla moderat.

Duminică, 26 aprilie, vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a zilei când doar pe arii restrânse va ploua slab, cu o probabilitate mai mare în centru, nord şi est. La munte, în special pe creste, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări la munte, local în regiunile estice şi izolat în rest.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade, uşor mai scăzute în depresiuni unde vor fi condiţii de brumă. Şi în Bucureşti, vremea se va răci uşor faţă de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.