Skip to content
Administrație locală Recent

Ministrul Dezvoltării se laudă cu banii aduși în Mehedinți – Liberalii îl atacă pe tema Bazinului Olimpic din Severin

Ministrul Dezvoltării Daniel Suciu a vizitat joi, 21 martie, județul Mehedinți. Cu această ocazie a făcut mai  multe vizite prin județ, a semnat niște contracte de finanțare și a făcut o conferință de presă.  Vicepremierul a declarat că județul Mehedinți este pe locul 5 pe țară ca si valoare cumulată a acestor obiective, finanțate prin PNDL II, respectiv 1,3 miliarde de lei care sunt și vor fi investiți în Mehedinți, în cele 297 de proiecte.

Prin programul PNDL II avem în desfășurare 12.681 de proiecte de investiții la nivel național, în peste 3000 de unități teritoriale, ca medie ar fi 4 proiecte pe fiecare UAT. Suma este de 47 miliarde de lei – peste 10 miliarde de euro. Nici un primar, nici măcar cei de la PNL, nu au putut spune nimic rău despre PDNL II. Județul Mehedinți este pe locul 5 pe țară ca și valoare cumulată a acestor obiective, 1,3 miliarde de lei care sunt și vor fi investiți în Mehedinți, respectiv în 297 de proiecte. Este vorba despre 78 de obiective pe apă și canalizare, 113 drumuri, 14 unități sanitare, 9 poduri, 3 instituții publice și altele. Cred că am greșit noi ca și Guvern că nu am spus tare și apăsat aceste lucruri. M-am săturat de politruci care pun bețe în roate, m-am săturat de liberali că spun cu jumătate de gură că nu sunt în regulă”, a declarat ministrul Dezvoltării în cadrul unui interviu acordat colegilor de la RTS.

Și președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu a ținut să anunțe succesul vizitei ministrului Dezvoltării.

Vești bune pentru cei aproximativ zece mii de locuitori din comunele tranzitate de DJ 670 și DJ 607C! Împreună cu domnul vicepremier Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, am semnat contractele de finanțare pentru obiectivele “Reabilitare/Modernizare DJ607C, DN6- Ilovița-Podeni-Malarişca-Balta (DJ670),L=37,157 km” și “Reabilitare/Modernizare DJ 670 Malovăţ (DN 67) – Marga L=21,350 km”, a anunțat președintele PSD Mehedinți.

Însă liberalii nu sunt convinși că totul este roz, așa cum au prezentat pesediștii. Viceprimarul liberal Daniel Cîrjan atrage atenția că PSD reabilitează Bazinul Olimpic din Severin din 2012.

Ministrul PSD al Dezvoltării, prezent fiind la Severin, ne-a făcut onoarea sa ne vorbească despre Bazinul Olimpic pe care PSD-ul îl tot reabilitează din 2012, adică de 7 ani încoace. Așadar Ministrul Dezvoltării ne-a zis ca va analiza atent, va cântări bine și va verifica amănunțit stadiul reabilitării Bazinului și ne-a promis ca se va face pe viitor. Norocul nostru ca PSD va ieși sigur de la guvernare în 2020. În caz contrar, și peste 7 ani, cu PSD la putere, ministrul de atunci al Dezvoltării ne-ar spune același lucru : ca va analiza atent, va cântări bine și va verifica amănunțit stadiul reabilitării Bazinului și ne-ar promite ca se va face pe viitor”, a declarat Daniel Cîrjan.

Ministrul Dezvoltării spune că în două luni de zile se va ști când vor începe lucrările la bazinul de înot.

Vis a vis de bazinul de înot de la Severin este o investiție de 7 milioane de euro. În maxim 2 luni de zile vom ști când încep lucrările. Este tot cea ce vreau să vă spun și vreau să vă fac o surpriză plăcută decât să spuneți că a mai trecut un ministru care a promis și nu s-a întâmplat acest lucru. Vă promit că Drobeta Turnu Severin nu va rămâne fără acest bazin. Nu vreau să creadă cineva că suntem departe la București și nu ne interesează ce se întâmplă în municipiile reședință de județ. Mi-am luat un angajament cât voi fi ministru această problemă va fi rezolvată, nu știu încă cum, dar problema încălzirii de la Severin. Împrumutul de păcură pentru Severin este o soluție temporară, mie nu îmi plac soluțiile temporare. Îl aștept la București pe Severin cu actele pentru a vedea dacă găsim soluții, o să încerc să găsesc soluții”, a mai declarat ministrul Dezvoltării.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.