Skip to content
Ediția de astăzi

Ministrul Educaţiei: Vom deschide şcoala pe data de 8 februarie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat va „reuşi” deschiderea şcolilor începând cu data de 8 februarie „într-o formă sau alta”.

El a explicat că este posibil să fie deschise doar unele unităţ de învăţământ sau să fie prioritizate anumite grupe de vârste ale şcolarilor, potrivit PSNews.ro

Vom reuşi să deschidem şcoala, este o convingere profundă, pe data de 8 februarie, fie că vom reuşi toate şcolile din România, fie că vom reuşi să deschidem şcolile în zonele care au o rată de infectare scăzută. O să prioritizăm învăţământul primar şi grădiniţe, ştiut fiind că este cel mai dificil de abordat în maniera online, fie că vom prioritiza elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, care susţin examenele naţionale. Într-o formă sau alta, vom reuşi să deschidem şcolile, este convingerea mea. Educaţia rămâne prioritatea acestui guvern„, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Și premierul Cîțu a declarat că își dorește ca școlile să fie redeschise.

Da, și eu vreau să fie redeschise școlile, vreau să redeschidem și restaurantele. Am spus acest lucru și anul trecut, din punctul meu de vedere, dacă nu ar fi problema pe sănătate aș vrea să fie redeschise. Avem această condiționare de pandemie. Domnul ministru va prezenta modificarea din Ordonanța de Urgență, dar personal eu cred că trebuie să facem totul să putem să redeschidem școala cât mai devreme. De aceea e important ca și pe lângă campania de vaccinare să avem și această campanie de reducere a efectelor pandemiei, să menținem ritmul. Până acum am văzut că a scăzut numărul și am ajuns la un nivel confortabil. Sunt orașe care au ieșit din carantină, municipii, trebuie să mergem în acest trend. Dacă păstrăm această tendință, putem să redeschidem școlile pe 8 februarie, dar este important, repet, campania de vaccinare este importantă, avem resursele și este prioritate zero. În același timp trebuie să păstrăm și această campanie de a reduce efectele pandemiei. Să nu uităm că trebuie să păstrăm în continuare distanțare, să purtăm mască, dezinfectant”, a declarat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.