Skip to content
Ediția de astăzi

Ministrul Energiei Virgil Popescu, mesaj tranşant: Furnizorii de energie nu au motive să nu aplice compensațiile în facturi

Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis un mesaj clar: Furnizorii de electricitate și de gaze naturale nu au motive să nu aplice compensațiile în facturile pe care le emit pentru luna noiembrie, în condițiile în care normele de aplicare a legii compensațiilor au fost publicate pe 27 octombrie.

Normele sunt în Monitorul Oficial în 27 octombrie. A fost o mică întârziere cu formarea noului guvern pentru că normele au fost elaborate de Ministerul Energiei. Furnizorii nu au niciun motiv să nu aplice legea și compensarea pentru clasele de consum. Furnizorii de energie nu au voie să aibă prețul mai mare de 0,71kw”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul mehedințean a declarat la Digi 24 că oamenii vor plăti pentru energie „în jurul valorilor de anul trecut”. Conform Institutului Național de Statistică, în noiembrie 2021 gazele naturale s-au scumpit cu peste 49% față de noiembrie 2020, energia electrică cu 8% iar energia termică cu peste 10%.

În context, ministrul a spus că „ANRE va avea grijă” de clienții furnizorilor care au ieșit din piață, aceștia urmând să fie preluați de un furnizor de ultimă instanță (FUI). Tensiunile de pe piața gazelor naturale au determinat mai mulți furnizori de gaze să reunțe a contracte, astfel că un număr semnificativ de clienți au trebuie să fie preluați sau vor fi preluați de furnizorii de ultimă instanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.