Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Ministrul Justiției anunță noi modificări – Vor fi anulate toate sentințele date de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ?

Anunțul făcut de ministrul Justiției duminica seara, potrivit căruia urmează să fie fie adoptată o Ordonanță de Urgență prin care să fie extins termenul contestaţiei în anulare, de la 30 de zile în prezent, la toate cazurile în care completul care a judecat a fost constitut nelegal, a creat mare vâlvă.

Dacă OUG-ul va fi adoptat există șansele ca toate sentinţele date de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ începând cu anul 2014.

Într-un stat de drept, nu poţi să îi spui românului ‘Chiar daca ţi s-a încălcat dreptul la un proces echitabil, tu rămâi în puşcărie’. Am pregătit un proiect de OUG pentru repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnaţi de completuri nelegal constituite. Vor putea face recurs în anulare„, a declarat Tudorel Toader.

Fostul premier Victor Ponta susține că ordonanța anunțată de ministrul Justiției ”este mai ticăloasă și mai golănească decât faimoasa Ordonanță 13 din 2017”.

Cea din Ianuarie 2017 se referea la niște fapte penale de care fusese acuzat Dragnea – dar măcar se aplică la toți cei care aveau acuzații similare! Acum se dă o Ordonanță care îl ajută DOAR pe Dragnea ( Elena Udrea, Dan Șova sau Constantin Niță au beneficiat deja de Decizia CCR). Dragnea vrea să își anuleze prima condamnare data de Completul de 5 în 2016 – iar în noul dosar unde a fost condamnat în primă instanță este mulțumit că a primit cu ajutorul CCR și al CSM un Complet pe care el îl consideră “prietenos”! Vreau să înțeleagă toți cei care nu știu detaliile legale – la Completul de 5 judecători de la ÎCCJ nu ajung oamenii obișnuiți ; acesta judeca în apel doar parlamentari sau miniștri! Nici măcar din PSD și ALDE nu beneficiază altcineva în afară de Dragnea”, a precizat Victor Ponta.

1 comentariu la “Ministrul Justiției anunță noi modificări – Vor fi anulate toate sentințele date de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.