Skip to content
Focus Recent

Modificările Codului Penal au fost adoptate! Klaus Iohannis: Asistăm la dictatura majorității

Modificările aduse Codului Penal au fost adoptate de plenul Camerei Deputaților. La ședință au fost prezenți 284 de deputați, pentru modificări au votat 167 de deputați, contra au votat 97 de deputați, 19 s-au abținut și un deputat nu a votat.

Președintele Klaus Iohannis a declarat la scurt timp după vot că va ataca la CCR aceste modificări, iar ceea ce au făcut cei de la PSD este revoltător și inadmisibil.

Cine sunt cei care au votat pentru modificările Codului Penal? Lista este următoarea:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că adoptarea modificărilor la Codul Penal este un eveniment ”revoltător” şi a anunţat că va contesta la CCR Codul Penal şi Codul de procedură penală. Preşedintele a mai spus că Ce se întâmplă în aceste zile este dictatura majorităţii şi e profund dăunătoare democraţiei.

Doresc să comentez pe scurt acest eveniment pe care îl consider de-a dreptul revoltător. Este pur şi simplu inadmisibil cum a transformat PSD procedurile parlamentare şi cum se acţionează în ziua de azi în Parlament. Ceea ce se întâmplă în aceste zile se numeşte dictatura majorităţii şi este profund dăunătoare democraţiei. Avem o sumedenie de politicieni în România care clamează că noi trebuie să dăm mai multă atenţie Parlamentului. Pentru asta, în primul rând Parlamentul trebuie să-şi dea atenţia cuvenită. PSD-ul a trecut în timp record Codul penal prin Parlament, cu un simulacru de dezbatere în Camera Deputaţilor şi acest lucru este profund dăunător. PSD a reuşit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare, a reuşit în scurt timp să transforme dezbaterile din Parlament într-o dezbatere lipsită de transparenţă, cu un rezultat previzibil, se trece cu tăvălugul peste argumentaţia opoziţiei. Asta despre procedură”, a afirmat preşedintele Iohannis, într-o scurtă declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Prim vicepreședintele PNL Raluca Turcan a spus că prin dezincriminarea abuzului făcută de PSD-ALDE este un atac direct la statul de drept, cu consecințe extrem de negative pentru democrația din România dar și pentru profilul european al României.

Votul PSD-ALDE pentru dezincriminarea abuzului este dovada supremă că această coaliție a avut ca adevărat program de guvernare albirea lui Liviu Dragnea și a altor asociați politici, fie ei condamnați sau inculpați. Toate asigurările date românilor sau partenerilor internaționali au fost un joc perfid care a simulat buna credință și comportamentul democratic. Ce s-a întâmplat în Parlament este o fraudare de proporții a încrederii publice primite de PSD prin votul cetățenilor. Astăzi e mai clar ca niciodată că tot PSD-ul a ajuns să guverneaze pentru hoți. Acest partid este toxic pentru România. Există un acut sentiment că suntem în fața unei încercări de a distruge viitorul european al țării. Este una din cele mai triste zile pentru România!”, a declarat Raluca Turcan.

Cei de la PSD transmis că noua formă a Codului Penal va stopa abuzurile.

Codul penal adoptat în noua formă pune accent pe respectarea legii, în sensul de a nu se mai crea situaţii în care cetăţenii să fie cercetaţi abuziv. În ultimii ani, au fost foarte multe cazuri în care cetăţeni români au fost trimişi în judecată pentru ca la final să fie achitaţi, acest fapt demonstrând că sistemul trebuie reformat. De asemenea, era necesară armonizarea urgentă a legislaţiei cu deciziile Curţii Constituţionale şi, totodată, se cerea transpunerea Directivei 2016/343 a Parlamentului European şi a Consiliului din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale şi a Directivei 2014/42/UE din 3 aprilie 2014 privind îngheţarea şi confiscarea instrumentelor şi produselor infracţionale săvârşite în Uniunea Europeană. Codul penal a fost adoptat cu amendamente din partea Comisiei speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei şi din partea oganismelor care reprezintă magistraţii, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, Forumul Judecătorilor şi Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se arată într-un comunicat de presă al deputaților PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.