Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Vernisaj expoziţie Augustin Radu Răzvan

 

În sala Ştefan Popa Popa’s a Palatului Culturii „Teodor Costescu” a avut loc marți seară, de la ora 19:00, vernisajul expoziţiei de pictură semnată de artistul plastic bucureștean Augustin Radu Răzvan, intitulată „PAN – PAN – Sincere Instrucţiuni de Siguranţă Aeriană”

„În seara aceasta avem la Palatul Culturii Teodor Costescu un invitat din București. Are un număr destul de mare de lucrări, este o expoziție personală. Sunt lucrări într-un stil relativ minimalist, inspirate din acele imagini simbol care apar în avioane, care ne învață ce să facem în situații critice, în cazul în care se întâmplă ceva nefericit. E un subiect inedit pentru această expoziție, artistul este un bun colorist, are o linie foarte sigură, ceea ce dovedește că este talentat și plin de expresivitate”, a spus Dan Cepeși, președintele Uniunii Artiștilor Plastici – filiala Mehedinți.

Despre o „aparență ludică, înșelătoare” în pictura lui Augustin Radu Răzvan, laureat al Galei premiilor Juventus ediţia 2014, vorbește și Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii „Teodor Costescu”:

„Este o aparență ludică, înșelătoare în pictura lui Răzvan, dar atunci când te apropii, constați că mesajul plastic este fundamentat pe transmiterea unei stări de angoasă profundă. Dacă observăm cu atenție, în multe ipostaze obiectele sau oamenii au un final care se lichefiază. Pictorul transmite, sub aparențele unui joc de cartografiere a unor instrucțiuni de zbor în siguranță, nu doar un mesaj de panică umană, existențială, de teamă în fața neantului, a prăbușirii în gol. Griul acesta de fundal care e la întemeierea multor dintre tablourile sale sugerează acest neant, această spaimă a pierderii, dar în aceeași măsură acel galben puternic sugerează acea trăire disperată a vieții, acea bucurie pe care o resimțim în momentele de maximă seninătate”.

Despre creația sa artistică, artistul spune că a fost inspirat dintr-o călătorie cu avionul în China:

„În urmă cu un an am fost într-o lungă călătorie în China și am stat vreo 16 ore în avion. Pe scaunul din fața mea erau aceste imagini cu instrucțiunile de siguranță și m-am tot uitat la ele. Mi s-a părut că este o temă care poate fi dezvoltată, acele imagini care nu sunt niște oameni, sunt simple simboluri”.

Lucrările artistului Augustin Radu Răzvan vor putea fi văzute până în data de 3 august, la Palatul Culturii „Teodor Costescu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.