Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Mugur Isărescu, votat în unanimitate pentru obținerea unui nou mandat de viceguvernator BNR

Mugur Isărescu a fost audiat astăzi, 2 iulie, de parlamentarii din comisiile de Buget&Finanțe de la Camera Deputaților și Senat. Acesta își dorește să mai obțină un mandat de guvernator al BNR, pentru următorii 5 ani.

În urma audierilor, timp în care Isărescu, a prezentat programul pe următorii 5 ani, timp de mai bine de o oră, parlamentarii au votat pentru, în unanimitate.

Guvernatorul BNR a vorbit despre aderarea României la UE, despre inflație și aducerea rezervei de aur în țară.

Redăm pe scurt o parte din declarațiile sale:

  • Bucureștiul poate adera la moneda euro în următoarele 4 săptămâni. Are un PIB, pe cap de locuitor, mai mare decât cel al Barcelonei, apropiat de cel al Berlinului, dar nu putem să decupăm Bucureștiul de restul țării.
  • O provocare majoră a viitorului Consiliu de Administrație al BNR și al Guvernului, inclusiv cel care va veni în perioada 2020 – 2024, îl reprezintă gestionarea deficitului bugetar.
  • Avem nevoie să fim consecvenți, coerenți, pentru a menține echilibrele macroeconomice.
  • În ceea ce privește rezerva de aur a României, care ar putea fi repatriată, eu voi propune ca aceasta să fie adusă, să fie văzută, după care retrimisă. Pentru că există persoane care ne tot toacă și au lansat teorii că rezerva de aur nu ar exista, că a fost vândută.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.