Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Nicolicea: Parlamentul va aviza favorabil solicitarea preşedintelui de a demara un referendum

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, care a condus delegaţia PSD la consultările de la Cotroceni, a declarat, vineri, că Parlamentul va aviza favorabil solicitarea preşedintelui privind organizarea referendumului în data de 26 mai. El a explicat faptul că prezenţa celor doi deţinuţi politici în delegaţia PSD se justifică prin faptul că tema consultărilor a fost Justiţia, nu referendumul, iar deţinuţii au vrut să sugereze preşedintelui două întrebări. Acestea au aceeaşi temă: dacă la 30 de ani de la Revoluţie, ”persoane care pot fi catalogate drept torţionari pot să ocupe funcţii de conducere”, referindu-se la postul de procuror general ocupat de Augustin Lazăr. Ioan Muntean, fost deţinut politic la Penitenciarul Aiud, a declarat că i-a cerut preşedintelui revocarea lui Lazăr, şeful statului apreciind că ”o să vadă”.

Eugen Nicolicea a explicat, vineri, după consultările de la Cotroceni, că cei doi deţinuţi politici l-au însoţit, având în vedere tema – respectiv Justiţia.

Având în vedere tema din spaţiul public, au considerat că în această perioadă nu ar fi fost chiar indicat ca de drepturile şi libertăţile cetăţeneşti să se ocupă o persoană care avea funcţia de procuror şi era cea care avea posibilitatea se elibereaze înainte de termen deţinuţii de la Aiud şi în mod abuziv, susţin dânşii, unele pe unele persoane la respins de mai multe ori. De asemenea, considerând că există posibilitatea conexiunii temei de consultări de astăzi, şi anume Justiţia, cu întrebările despre referendum pe care nu le avem încă, ceidoi au dorit să sugereze una sau două întrebări, toate vizând aceeaşi temă, şi anume dacă la 30 de ani de la Revoluţie, persoane care pot fi catalogate drept torţionari  sau care au sprijinit torţionarii pot să ocupe funcţii de conducere atât de importante şi în special acea funcţie a procurorului general”, a declarat Nicolicea, după consultări.

Citește mai departe pe PSNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.