Skip to content
Ediția de astăzi

Negocieri dure între PNL şi PSD. Liberalii au obţinut 18 prefecți, cu unul mai mult decât îi revenea prin algoritmul stabilit inițial

Împărțirea posturilor de prefecți ar fi fost deja tranșată în coaliția de guvernare, PNL reușind să obțină la negocierile cu PSD un număr de 18 prefecturi, cu un prefect mai mult decât îi revenea prin algoritmul politic, stabilit inițial.

Prefecturile obținute de PNL

Potrivit surselor din partid, filialele în care PNL va numi prefecți sunt: Alba, Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, potrivit PSNEws.ro

Această distribuție a mandatelor are loc în contextul în care, la negocierile cu PSD, președintele PNL, Florin Cîțu, a insistat și a reușit să obțină mandatul de prefect al județului Cluj, după ce anterior, Orban a provocat un adevărat scandal în interiorul partidului când a cedat funcția celor de la UDMR.

Conducerea PNL a reușit să impună prefect și la Suceava, o filială condusă de un greu al PNL, Gheorghe Flutur, dar care nu a avut prefect până acum. De asemenea, și județul Maramureș va avea prefect liberal, după ce, până acum, prefectul a fost de la PMP și apoi de la USR.

Cum au fost distribuite mandatele

Conform surselor interne, strategia alocării prefecturilor în PNL a avut în vedere premierea filialelor cu rezultate foarte bune, ca atare 9 prefecți sunt din primele 20 de filiale, dar și întărirea celor cu rezultate  sub așteptări, 9 dintre prefecți provenind așadar din ultimele 20 de filiale.

În partid au apărut și unele nemulțumiri. În județul Giurgiu, de exemplu, unde mai mulți primari au plecat la PSD.

La fel și în cazul filialei Iași, condusă de Costel Alexe, un apropiat al lui Ludovic Orban, în timp ce Alexandru Muraru doar îi face acestuia jocurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.