Skip to content
Ediția de astăzi

Nelu Tătaru: Sper că nu trebuie să ne transformăm într-un stat poliţienesc

Prezent la Iaşi, la închiderea Conferinţei Naţionale de Patologie Infecţioase „SARS-COV-2 Provocarea Începutului de Mileniu 3“, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a anunţat că suntem foarte aproape de a avea o nouă creştere bruscă a numărului de cazuri.

„Vor urma două săptămâni dificile“, a spus ministrul Tătaru la Iaşi. Motivul: externarea la cerere a pacienţilor pozitivi şi nerespectarea izolării. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a participat ieri, la Iaşi, la închiderea lucrărilor Conferinţei Naţionale de Patologie Infecţioase „SARS-COV-2 Provocarea Începutului de Mileniu 3“, prima conferinţă naţională medicală dedicată aproape exclusiv pandemiei cu noul coronavirus, potrivit PSNews.ro

Cu această ocazie, Nelu Tătaru a anunţat că urmează două săptămâni, dificile, de aşteptare a unui nou val de cazuri COVID 19.

Am avut o perioadă de două săptămâni cu vid legislativ, în care aceleaşi persoane, aceiaşi conaţionali ai noştri au refuzat o internare, o izolare, iar până în momentul în care, fiecare, fiind pozitivi, nu îşi consumă boala şi o vor transmite în continuare, atunci vom avea o creştere. Dacă noi vom reuşi să impunem, conform legii, internare, izolare, tratarea celor existenţi în spitale, atunci putem limita această transmitere. Consumarea celor 14 zile, o perioadă dată ca şi perioadă de incubaţie a acestei boli ca ea să se confirme este perioada în care avem acest număr mare de cazuri. În condiţiile în care vom respecta regulile alfel, aceste două săptămâni se vor prelungi“, a spus Nelu Tătaru la Iaşi.

Din punctul de vedere al decretării unei noi stări de urgenţă, ministrul Sănătăţii consideră că nu se poate pune în discuţie această problemă.

„Nu suntem în această situaţie, eu totuşi sper că nu trebuie să ne transformăm nici într-un stat poliţienesc, dar populaţia ar trebui să înţeleagă că trecem printr-un moment dificil, cel puţin în următoarele două săptămâni, cam aşa va fi“, a spus Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.