Skip to content
Ediția de astăzi

Nicolae Ciucă îşi depune mandatul de premier desemnat. Cîţu: Propunem iniţierea de negocieri cu toate partidele democratice

Nicolae Ciucă și-a depus marți, 2 noiembrie, oficial mandatul de premier desemnat. Premierul desemnat a transmis o scrisoare în acest sens către Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului.

Liderul PNL Flori Cîţu a declarat luni seară că Cîţu BEx i-a propus lui Nicolae Ciucă să depună mandatul de premier desemnat: „Propunem BPN flexibilizarea mandatului şi iniţierea de negocieri cu toate partidele democratice”.

BEx i-a propus domnului Nicolae CIucă, premier desemnat, să depună mandatul de premier dsemnat. A fost o decizie a BEx. A doua decizie de a propune BPN – mâine o să fie un BPN în format fizic – de a flexibiliza mandatul PNL şi de a începe negocieri cu toate forţele democratice din Parlamenul României pentru formarea unei majorităţi. Mâine seară vom stabili detalii – echipe de negociere”, a precizat Cîţu după şedinţa conducerii lberale.

Și Nicolae Ciucă a declarat, luni, după şedinţa conducerii PNL, că a sperat că va reuşi să cristalizeze o soluţie politică, pentru un guvern minoritar PNL, însă, în urma anunţului celui două partide, USR şi PSD de azi, s-a decis în BEx depunerea mandatului.

Aşa cum am afirmat de săptămâna trecută, inclusiv sâmbătă, am pornit în toate demersurile de la realitate, şi realitatea matematică este cea pe care o cunoaştem cu toţii. Am sperat că prin demersurile pe care le-am deprins că voi reuşi să cristalizez o soluţie politică astfel încât să primesc acordul pentru ujn guvern minoritar în Parlament”, a spus Ciucă, după şedinţa partidului. El a arătat că a văzut decizia celor două partide, de astăzi, USR şi PNL că nu vor vota un guvern minoritar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.