Skip to content
Ediția de astăzi

Noi restricții pentru slujbele religioase. Cum se face accesul în interiorul bisericilor

Noile restricții pentru slujbele religioase vizează în special spațiul din interior. Accesul în lăcașele de cult și în locurile în care se organizează slujbe religioase se va face limitat, pentru a se putea asigura o distanță de 2 metri între persoanele care participă la eveniment.

Persoanele care doresc să participe la slujbele religioase și să stea în interior nu sunt obligate să prezinte certificatul verde pentru COVID-19, așa cum se întâmplă pentru alte activități, precum accesul în centrele comerciale sau în instituțiile publice, potrivit PSNews.ro

Noile măsuri au fost incluse într-un ordin comun al Ordin al ministrului Sănătății şi al ministrului Afacerilor Interne. Documentul se referă la regulile pentru accesul în lăcașele de cult, distanța dintre persoane și alte măsuri sanitare pentru desfășurarea evenimentelor religioase în siguranță.

Slujbele oficiate în exterior, în aer liber, se vor realiza cu păstrarea distanței de doi metri între participanți.

Accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane”, se precizează în Ordin.

Cum se organizează pelerinajele

Procesiunile și pelerinajele religioase trebuie să fie organizate cu respectarea unor măsuri de siguranță pentru COVID-19.

Mai exact, între credincioși trebuie să fie asigurată distanța de 2 metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.