Skip to content
Ediția de astăzi

Noile reguli pentru deschiderea școlilor. Anunţul făcut de miniștrii Sănătății și Educației

Miniștrii Sănătății și Educației, Ioană Mihăilă şi Sorin Cîmpeanu au anunţat miercuri noile reguli pentru deschiderea școlilor de la 13 septembrie.

Ca măsuri de prevenție se păstrează distanțarea fizică, aerisirea cvasi-permanentă a spațiilor închise din școli dar şi obligația purtării măștii de protecţie în interior, potrivit PSNews.ro

De asemenea, Cîmpeanu a precizat că tipul de mască recomandat a fost cel de tip medical, dar a revenit cu câteva condiții pentru măștile de tip textil, şi anume, să acopere corect nasul și bărbia.

Ce se întâmplă când apare un caz pozitiv în clasă: La preșcolari și clasele 0-VI, elevii din clasa respectivă vor continua online timp de 14 zile. Se poate reveni începând cu ziua 8 după testarea antigen rapidă. Testarea se organizează în școli sau prin DSP. Pentru părinții copiilor care refuză testarea în ziua 8 se prelungește învățământul online.

În cazul claselor VII-XII, la apariția unui caz pozitiv: Pentru copiii vaccinați sau trecuți prin boală pot continua față în față. Pentru elevii nevaccinați sau netrecuți prin boală, se intră în scenariul online pentru 14 zile și testare după 8 zile, a precizat Mihăilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.