Skip to content
Recent

Noile scenarii în care elevii își vor desfășura orele

Principala reglementare din Ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației prevede actualizarea scenariului de funcționare al unităților de învățământ, pe parcursul anului școlar curent, în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, într-o clasă, grupă sau unitate de învățământ. Astfel, cele două scenarii, care erau până în prezent constituite în jurul pragului de 6 la 1.000 de locuitori, se transformă în:

Scenariul 1– Participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de prevenire, indiferent de rata de incidență cumulată, până la suspendarea cursurilor cu prezență fizică, pe baza cazurilor confirmate într-o grupă/clasă/unitate de învățământ.

Scenariul 2– Participarea zilnică în sistem online a elevilor, cu aplicarea dispozițiilor art. 6, în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2  într-o grupă/clasă /unitate de învățământ, respectiv suspendarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul grupei/clasei/unității de învățământ. De asemenea, în cazul în care 50% din numărul total de grupe/clase din unitatea de învățământ își desfășoară activitatea în sistem online, întreaga unitatea de învățământ va avea cursurile suspendate pentru o perioada de 14 zile

Măsura suspendării cursurilor la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, la propunerea conducerii unității de învățământ, cu avizul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți și al Direcției de Sănătate Publică Mehedinți.

Precizări privind reluarea cursurilor suspendate în situația în care numărul grupelor/claselor în sistem online este mai mic decat 50% din totalul grupelor/claselor unității de învățământ:

– Cursurile suspendate se pot relua cu prezență fizică începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, pentru elevii care prezintă rezultatul certificat negativ al testului antigen rapid sau RT-PCR realizat în ultimele 24 de ore.

– Elevii care nu prezintă rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR, reiau cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la suspendarea acestora. 

– Elevii claselor VII- XII/XIII, vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, precum și elevii care au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile, dar pentru care au trecut mai mult de 14 zile de la data testului pozitiv, pot continua cursurile cu prezența fizică. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.