Skip to content
Ediția de astăzi

Orban, după decizia CCR privind amenzile: Este de partea celor care încalcă legea, e un îndemn la anarhie

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, că decizia CCR care afectează inclusiv amenzile aplicate în perioada stării de urgenţă îl şochează, aceasta fiind în favoarea minorităţii reduse care nu respectă legea. ”Vom căuta o cale legală care să permită autorităţior să lupte împotriva celor care nu respectă regulile şi îi pun în pericol pe ceilalţi cetăţeni”, a afirmat prim-ministrul.

„Exact ca şi în alte decizii luate de actuala CC în perioada lui Dragnea, şi decizia asta arată că actuala Curte Constituţională este de partea celor care încalcă legea, de partea celor care încalcă regulile, sancţionând pe toţi cetăţeni corecţi, care au respectat relgementările, care au respectat regulile care au fost impuse în perioada stării de urgenţă prin ordonanţe militare. Practic, prin această decizie, Guvernul, autorităţile se poate spune că aproape sunt împiedicate să apere sănătatea şi viaţa românilor, a afirmat Orban, miercuri seară, într-o conferinţă de presă.
Orban a spus că prin decizia CCR se poate ajunge în situaţia în care autorităţile să nu mai poată da nicio amendă.
Este o decizie care mă şochează, care are un vădit caracter politic şi care se situează pe linia deciziilor care sunt luate în favoarea minorităţii extrem de redusă care încalcă legea şi nesocoteşte majoritatea zdrobitare a cetăţenilor români care respectă legea şi s-a comportat în toată această perioadă responsabil”, a mai spus el.
Potrivit lui Orban, decizia „este o invitaţie pentru fiecare cetăţean la nerespectarea legii, la nerspectarea regulilor care sunt stabilite în situaţia de urgenţă”.
„Practic este un îndemn la anarhie”, a mai spus Orban, potrivit news.ro
El a adăugat că Guvernul va analiza noul context şi va găsi cele mai bune soluţii pentru a limita răspândirea virusului, pentru a asigura realizarea activităţii economice în condiţii de risc minimizat pe cât de mult posibil.
Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea Avocatului Poporului şi a decis că OUG 34/2020, prin care a fost majorat cuantumul sancţiunilor aplicate în timpul stării de urgenţă, e neconstituţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.