Skip to content
Focus Lifestyle Recent

Orgasmul, soluția ideală pentru un ten perfect

Nu degeaba se spune că o femeie satisfăcută strălucește, la propriu. Se pare că de data asta vorbele nu sunt doar vorbe, ci conțin o doză mare de realitate. Orgasmul are efect benefic asupra tenului.

În urma mai multor studii s-a constatat că după ce o femeie este satisfăcută din punct de vedere sexual va avea o piele mai curată, strălucitoare și fermă. Prin anii ”90 cercetătorul David Weeks a făcut un studiu pe 3.500 de persoane și a ajuns la concluzia că femeile care aveau 3 orgasme pe săptămână, în medie, arătau cu 10 ani mai tinere.

Studii recente demonstrează că în urma orgasmului în corpul femeii se eliberează hormoni care ajută la sănătatea tenului, precum estrogenul (care menține nivelul de colagen). Mai mult chiar, reduce nivelul cortizolului (hormonul stresului) și îmbunătățește circulația sângelui.

Orgasmul, de asemenea, provoacă în creier o ”explozie” de oxitocină – cunoscut și ca hormonul fericirii, care vă ajută să aveți un somn mai  bun și reduce inflamațiile din corp, inclusiv cele de la nivelul tenului.

Dacă nu îi credeți pe cuvânt, pe cercetători, faceți un experiment să vedeți dacă veți arăta mai tinere și mai frumoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.