Skip to content
Ediția de astăzi

Parlamentul European cere primirea Bulgariei şi României în Schengen

Parlamentul European va adopta săptămâna aceasta un raport, în care este prevăzută solicitarea primirii României şi Bulgariei în Schengen. PE arată că în 2011 şi 2018 a adoptat rezoluţii cu o cerere similară. Marţi seară, deputaţii europeni vor dezbate raportul, care îndeamnă insistent Consiliul UE să ia măsuri imediate pentru a ridica controalele la frontierele terestre, maritime şi aeriene ale celor două ţări.

Europarlamentarii vor discuta, marţi, orientările preconizate ale Comisiei Europene (CE) pentru corelarea cheltuielilor bugetului UE cu legalitatea, potrivit PSNews.ro

Deputaţii ar putea cere să fie informaţi de două ori pe an, cu privire la măsurile luate de CE pentru apărarea bugetului şi legate de cazurile suspectate de abuz pe care le examinează. Primele date trebuie să ajungă la PE, cel târziu în octombrie.

Deputaţii cer includerea corupţiei ca încălcare a noii legislaţii europene împotriva nerespectării drepturilor omului în întreaga lume. Aceştia dau ca exemplu SUA şi Canada.

De asemenea, PE ar urma să ceară sancţiuni mai dure împotriva celor care diseminează dezinformarea, precum şi pentru intervenţiile externe în alegeri.

Europarlamentarii vor mai discuta, miercuri, şi situaţia statului de drept în Polonia şi Ungaria. Ei vor aborda noua lege maghiară legată de comunitatea LGBT+ şi urmează să adopte o rezoluţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.