Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

Patru angajatori din Mehedinţi sancţionaţi pentru muncă la negru

Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinţi a desfăşurat în luna mai un număr de 151 acţiuni de control, în urma cărora s-au constatat 89 de deficiente pentru remedierea cărora s-au stabilit măsuri de intrare în legalitate cu termene si responsabilităţi şi s-au aplicat 83 sancţiuni contravenţionale (11 amenzi), valoarea totală a amenzilor fiind de 172.000 lei.

Au fost identificate un număr de 7 persoane care prestau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

În perioada 29-31.05.2018 s-a desfăşurat, la Iniţiativa Inspecţiei Muncii, o Campanie naţională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi de verificare a modului în care se respectă prevederile legale ce reglementează relaţiile de muncă şi securitatea şi sănătatea în muncă la angajatorii din domeniul alimentaţiei publice: Bufet Expres, Restaurant Fast-Food, Pizzerie.

În urma acţiunilor desfăşurate de inspectorii de muncă din cadrul ITM Mehedinţi, acţiuni desfăşurate atât ziua cât şi noaptea, au fost identificate 4 persoane care prestau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă, angajatorii la care au fost depistate cazurile de muncă nedeclarată fiind sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în valoare de 80.000 lei. Pentru deficienţele constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 32.000 lei.

Tot în această perioadă s-au desfăşurat acţiuni de control în cadrul Campaniei naţionale privind verificarea modului de respectare a prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, cu modificările şi completările ulterioare. Pentru remedierea deficienţelor constatate s-au stabilit măsuri de intrare în legalitate cu termene si responsabilităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.