Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

Patru proiecte cu fonduri europene câștigate de Primăria Turnu Severin în parteneriat cu Primăria Kladovo

 

Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin, în parteneriat cu Primăria Kladovo (Serbia), a câștigat patru noi proiecte europene ce vor fi implementate în perioada următoare.

Montarea de panouri fotovoltaice pe șase clădiri administrative, dotarea serviciilor de urgență cu echipamente de intervenție, crearea unui brand turistic datorită cetăților medievale de la ambele maluri ale Dunării, dar și proiecția Cetății Medievale pe Dunăre, acestea sunt proiectele care vor primi finanțare europeană. Circa 2,2 milioane de euro însumează toate acest proiecte accesate prin Programul Transfrontalier România – Serbia.

“Am reușit să câștigăm patru proiecte cu finantare europeană în valoare totală de aproape 1 milion de euro, iar aceste proiecte vizează turismul, situațiile de urgență și energia regenerabilă. Rămân consecvent faptului că fondurile europene reprezintă o soluție prioritară de dezvoltare și modernizare a orașului nostru”, a declarat primarul Severinului, Marius Screciu.

Prin proiectul Secretele Cetăților Medievale în valoare de 517.000 de euro se urmărește promovarea celor două cetăți la nivel național și internațional. Pe fonduri europene se vor face dotări cu costume și instrumente medievale (suport mobil pentru umerașe, oglindă, costume, încălțări și coifuri strajeri, costume și încălțări domnițe, costume, încălțări și coifuri cavaleri, spadă la o mană, scuturi, arcuri, sevalete, vihuela, harpă, dulcimer, flaut, tobă).

Un alt proiect, intitulat LIGHTS-ON, presupune realizarea unei proiecții a Cetății Severinului, pe Dunăre, dar și realizarea unui frumos ghid de călătorie. De asemenea vorbim și de amplasarea a patru camere video live în Drobeta și trei camere în Kladovo, ce vor furniza imagini din oraș, în scopul de a promova cele două comunități. Valoarea proiectului este de 425.000 de euro.

Municipalitatea va derula și un proiect ce privește dotarea primăriilor din Severin și Kladovo cu vehicule și echipamente de intervenție în cazul prevenirii și intervenției în caz de situații de urgență în zona de graniță româno – sârbă.

Energia verde și promovarea acesteia este un alt proiect al celor două primării, pentru atingerea căruia a fost accesta un proiect transfrontalier  de montare a unor panouri fotovoltaice. Panourile se vor monta pe 6 clădiri administrative și se vor organiza campanii de conștientizare a populației despre protecția mediului și utilizarea de surse regenerabile. Valoarea proiectului este de 517.000 de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.