Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

Prea târziu pentru gazele din Marea Neagră?!? Ce anunț au făcut cei de la OMV

OMV anunță că au amânat decizia de începere a investițiilor în exploatarea gazelor din Marea Neagră, pentru anul viitor, având în vedere că Guvernul României a amânat prea mult stabilirea unui cadru legal. Declarația directorului Executiv Rainer Seele vine la o zi după ce proiectul legii offshore a fost adoptat la Camera Deputaților.

„Nu putem lua o decizie de investiție la Petrom în acest trimestru, așa cum a fost planificat”, a spus Seele, adăugând că OMV va trebui mai întâi să analizeze condițiile în care poate fi făcută investiția de miliarde de euro.

Potrivit legii adoptată miercuri, investitorii vor fi obligați să vândă cel puțin 50% din gazul obținut pe piața din România.

Suntem foarte preocupați de faptul că vom fi restrictionați cu privire la vânzarea gazelor„, a mai declarat Seele.

Camera Deputaţilor a votat, miercuri, în calitate de for decizional, legea offshore privind condiţiile în care se vor realiza exploatările de gaze din Marea Neagră, cu 170 de voturi ”pentru”, trei ”împotrivă” şi o abţinere.

Amendamentul PNL, la legea offshore, potrivit căruia titularilor acordurilor petroliere li se aplică regimul fiscal specific aplicabil activităţii de explorare, dezvoltare şi abandonare desfăşurate în baza acordurilor existente a fost, așadar votat.

”PNL a anunțat că dacă principiul stabilităţii şi predictibilităţii va fi introdus în lege, o vom susține. În Comisii, ieri, s-a respins, astăzi, în Camera Deputaților s-a aprobat doar cu 8 abțineri, restul a fost în unanimitate. În acest context, am anunțat că dacă se va adopta principiul stabilităţii şi predictibilităţii, PNL va susține legea. Toate amendamentele noastre au fost acceptate. Și cererea președintelui de reexaminare a fost acceptată în totalitate și atunci PNL, evident, a declarat că susține legea. La vot, însă, nu am mai apucat să votăm pentru că a fost un scandal amplu pe legea de spălare a banilor, au reluat votul. Nimeni din opoziție nu a mai apucat să voteze. Nu au votat decât ei și au fost 170 de voturi. Nu a votat decât PSD și ALDE legea offshore”, a declarat Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.