Skip to content
Ediția de astăzi

Premierul Florin Cîțu: Am ajuns la persoana vaccinată cu numărul un milion! Pe 15 martie vom porni vaccinarea generală

Premierul Florin Cîțu a anunțat că în data de 15 martie începe a treia fază de vaccinare, după ce astăzi, 3 martie, a fost vaccinată persoana cu numărul 1 milion.

Un moment la care, în 27 decembrie, ne uitam şi voiam să vină cât mai repede. A venit, am ajuns la persoana vaccinată cu numărul un milion. Veți vedea că lucrurile vor merge mult mai rapid de acum încolo. Ținta, inițial, era să avem aproape un milion până la sfârșitul lunii martie. Am fost mai aproape. Țineți minte că spuneam că vom avea 2,4 milioane de doze la sfârșitul lui martie. Doar în martie o să primim 2,6 milioane, ceea ce înseamnă că vom putea porni cu faza a treia pe 15 martie. Deci vom porni vaccinarea generală și rămâne în continuare ținta de a avea 10,4 milioane de români vaccinați la sfârșitul lui septembrie”,  a declarat prim – ministrul.

Florin Cîțu i-a îndemnat pe români să poarte în continuare măștile în spațiile publice.

Campania de vaccinare merge bine. Suntem în Europa, în top, întotdeauna suntem în primele trei locuri și să ne asigurăm că va rămâne așa. În același timp, trebuie să readuc aminte că, dacă vrem să avem o campanie de vaccinare de succes și vrem să scăpăm de pandemie, trebuie să păstrăm în continuare şi să respectăm toate regulile impuse… purtatul măștii în spațiul public. Am văzut deja foarte, foarte mulți oameni care s-au relaxat și nu mai poartă mască în spațiul public. Este foarte important să purtăm mască în spațiul public și fac un apel și la Ministerul Afacerilor Interne, o să vorbesc cu domnul Lucian Bode, să mă asigur că vom avea mai mulți lucrători ai MAI care să-şi facă treaba. Văd peste tot – merg pe stradă, am mers şi cu metroul – și văd oameni care nu poartă mască. Nu putem să ne permitem așa ceva în acest moment, nu ne putem relaxa în acest moment”, a mai completat premierul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.