Skip to content
Ediția de astăzi

Premierul Orban dă asigurări: Alegerile se pot ţine fără niciun fel de probleme pe 27 septembrie

Premierul Ludovic Orban a anunțat că alegerile locale se vor desfășura în data de 27 septembrie, se pot ține fără probleme, vor exista măsuri de protecție sanitară și autoritățile vor fi pregătite.

Cu siguranţă. 27 septembrie. Am văzut declaraţiile năstruşnice ale liderului PSD privitoare la o posibilă amânare a alegerilor. Din punctul meu de vedere, alegerile se pot ţine fără niciun fel de probleme în data de 27 septembrie. Am pregătit ordinul comun al ministrului Afacerilor Interne, al ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, un ordin prin care să asigurăm măsuri de protecţie sanitară pe toată perioada derulării campaniei electorale şi de asemenea în ziua votului, în cursul procesului de votare”, a declarat premierul liberal.

Ludovic Orban a precizat că numai PSD se putea gândi la amânarea alegerilor şi că social-democraţilor le este frică de acestea.

De altfel, s-au depus candidaturile, cred că astăzi rămân definitive toate candidaturile, cum să amâni alegerile? Numai PSD-ul se putea gândi la aşa ceva. Sigur că le e frică de alegeri şi îşi imaginează că pot să mai rămână la putere neţinând alegeri. Majoritatea cotrolată de PSD în Parlament a mai făcut o boacănă, au votat o lege prin care au hotărât ca parlamentarii să decidă data alegerilor parlamentare. Adică parlamentarii al căror singur interes este să-şi prelungească cât mai mult mandatul să hotărască ei când vor fi alegeri. Păi dacă ar fi după PSD-iştii din Parlament, ei nu ar mai vota niciodată alegeri, ca să rămână în Parlament. Sigur că le-am atacat la Curtea Constituţională această inepţie, sigur că atunci când va impune Constituţia şi legea, Guvernul va stabili şi data alegerilor parlamentare aşa cum este normal”, a mai explicat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.