Skip to content
Ediția de astăzi

Premierul Orban: obiectivul Partidului Național Liberal este acela de a împiedica adoptarea moțiunii de cenzură

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Biroul Politic al Partidului Național Liberal a stabilit poziția Partidului Național Liberal  față de moțiunea de cenzură inițiată de PSD.

Obiectivul fundamental al Partidului Național Liberal, în materie de alegeri locale, este să pună în practică voința majorității zdrobitoare a cetățenilor care își doresc o alegere democratică a primarilor prin intermediul alegerii primarilor în două tururi, cu 50% plus unul dintre cetățenii care participă la vot. Plecând de la acest obiectiv fundamental, obiectivul Partidului Național Liberal este acela de a împiedica adoptarea moțiunii de cenzură. În acest sens, am luat decizia ca parlamentarii Partidului Național Liberal să fie prezenți în Plen și să voteze la vedere împotriva moțiunii de cenzură. De asemenea, am mandatat conducerile grupurilor parlamentare de la Camera Deputaților și de la Senat, să poarte negocieri cu toate grupurile parlamentare partenere, de asemenea, cu parlamentari individuali, indiferent dacă ei sunt parlamentari neafiliați sau dacă sunt parlamentari aparținând unor grupuri politice, pentru a convinge acești parlamentari că este extrem de benefic pentru România ca sistemul de alegerea a primarilor în două tururi să fie adoptat și ca atare, să nu voteze în favoarea moțiunii de cenzură”,  a declarat șeful Executivului.

Orban a precizat că potrivit calculelor făcute nu există suficiente voturi pentru ca moțiunea să treacă.

Conform evaluării actuale pe care o avem, nu există un număr suficient de parlamentari astfel încât să asigure reușita moțiunii de cenzură. Sigur că vom fi implicați, atât la nivelul conducerii cât și la nivelul conducerii grupurilor parlamentare, în negocieri cu grupurile parlamentare și evident, cu parlamentari individuali, astfel încât să reducem la maxim numărul de posibili votanți ai moțiunii de cenzură”, a precizat premierul.

Orban a negat vehement că ar exista o înțelegere cu PSD-ul.

Este o minciună gogonată, ca ale multe minciuni care au fost lansate de diverse site-uri sau posturi publice. Singurul obiectiv al Partidului Național Liberal este acela de a scăpa România de PSD și de a asigura o guvernare responsabilă pro-europeană, care să asigure dezvoltarea României. Partidul Național Liberal nu are nimic de discutat cu PSD și în ceea ce mă privește pe mine, nu am purtat, de când sunt președinte al Partidului Național Liberal, nicio negociere cu niciun reprezentant al PSD, altele decât, evident, în cursul moțiunii de cenzură și în cursul învestirii Guvernului, negocieri individuale care au fost purtate cu parlamentari pe care am putut să-i convingem să voteze împotriva Guvernului PSD și să voteze învestirea Guvernului pe care îl conduc. Sunt niște minciuni gogonate care sunt lansate în mod răutăcios în spațiul public, nu există absolut niciun element de credibilitate și face parte dintr-un arsenal de propagandă, probabil, tot al PSD, care caută disperat să reducă avansul evident al Partidului Național Liberal, creșterea încrederii cetățenilor în Partidul Național Liberal și în Guvernul pe care îl conduc, prin tot felul de minciuni, așa cum au fost minciunile legate de faptul că se introduce coplata pe programele naționale de sănătate, în condițiile în care, în proiectul nostru de OUG este clar că nu va apărea coplata pe programele naționale de sănătate. Cum au fost toate minciunile din ultimele 3 luni de zile, fake news-uri fabricate și propagate fără niciun fel de fundament în realitate.

Ludovic Orban a făcut publice o serie de decizii cu privire la alegerile locale de anul acesta.

De asemenea, am luat în dezbatere câteva chestiuni legate de pregătirea alegerilor locale. Aici, Biroul Politic național a adoptat două decizii în unanimitate. Prima decizie este aceea ca președinții filialelor județene, acolo unde nu există, conform sondajelor de opinie, candidați care să rezulte din sondajele de opinie că au șansa de a câștiga, să-și asume răspunderea candidaturii, fie la primăria municipiului reședință de județ, fie la președinția Consiliului județean. De asemenea, a doua decizie pe care am luat-o, care este în lumina deciziei anterioare a partidului, care a vizat parlamentarii, care a fost luată după învestirea Guvernului pe care îl conduc, este aceea ca în alegerile locale, Partidul Național Liberal să nu primească, ca și candidat la funcția de primar, niciun primar care este astăzi în PSD”, a explicat președintele PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.