Skip to content
Ediția de astăzi

Președintele interimar al PSD, mesaj către premier: Nu sunt probleme să fie demis prin moțiune de cenzură

Premierul Orban a anunțat că guvernul și-ar putea asuma răspunderea în Parlament pentru modificarea OUG 114, până la sfârșitul anului. Însă asta ar fi putut fi o ”portiță” pentru cei din Opoziție să depună moțiune de cenzură.

Asumarea răspunderii este momentul în care Opoziția poate depune o moțiune de cenzură în trei zile. Se pare însă, că noua conducere a PSD nu are astfel de planuri.

După ce fostul președinte al PSD Viorica Dăncilă anunța că e posibil ca în februarie să depună moțiune de cenzură, noul președinte Ciolacu a spus că nu se pune problema, pentru moment.

Nu-mi cereți să iau decizii în care eu nu am fost deja mandatat de către colegii mei. Eu am un mandat foarte clar. Partidul nu mai este condus, cel puțin în acest moment, de un tătuc, e o conducere colectivă. Eu mă bucur, o să ne luăm fiecare sarcinile noastre și vom merge mai departe. După congres bănuiesc că aceste alianțe trebuie luate într-un for mai larg. Asta nu înseamnă că nu voi avea întâlniri cu toți liderii politici de la toate grupurile parlamentare sau neparlamentare. Eu știu un singur lucru foarte clar: să depășim negația. În acest moment, PSD e în opoziție. La Palatul Victoria este un guvern care reprezintă o formațiune politică cu adevărat minoritară în Parlament, vorbim de un guvern minoritar în exercițiu. Opoziția are dreptul, conform Constituției, să depună moțiune la fiecare sesiune, lucru care a fost făcut și de fosta opoziție care este acum la Palatul Victoria. Este o decizie care se ia în grupurile parlamentare, într-un for mai larg. Categoric vom depune o moțiune. Acum n-am dori să picăm în aceeași patimă a opoziției de a depune moțiuni. De ce? De dragul de a depune moțiuni de cenzură? Domnul Orban să stea liniștit: încă nu sunt probleme ca dânsul să fie demis printr-o moțiune de cenzură. Vedem după sărbători”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.