Skip to content
Spot VIDEO

Președintele Iohannis: Am obținut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro

Președintele României Klaus Iohannis a făcut un anunț foarte important marți dimineața, 21 iulie, după ce s-au încheiat negocierile la Bruxelles, unde a fost Consiliul European. România va primi 79,9 miliarde de euro – pentru proiectele europene.

Tocmai s-a încheiat Consiliul European și am ajuns la un acord. Am ajuns la un acord foarte important pentru Europa, un acord extrem de important pentru România. Iată că, după discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro – pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare”, a anunțat șeful statului.

Klaus Iohannis anunță că sume de 80 de miliarde va fi folosită pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice.

Este, de asemenea, foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani va fi folosită pentru relansare, pentru revigorare economică. Repet, 79.917.000.000, deci 80 de mii de milioane de euro vom folosi pentru a pune în practică, pe de-o parte, planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care lucrăm împreună cu Guvernul deja din ianuarie și în cel mai scurt timp va fi finalizat, pentru a fi pregătiți să începem implementarea, iar, pe de altă parte, lucrăm de-o vreme bună deja la planul național de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economică. Iată, deci, că până acum ne-am pregătit bine, am obținut un rezultat frumos. Încă o dată, este o zi importantă pentru România, o zi importantă pentru proiectul european, și vom merge mai departe, fiindcă acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României”, a mai declarat președintele României.

3 comentarii la “Președintele Iohannis: Am obținut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro

  1. Domn Presedinte , e O.K ! Dar Guvernul PNL are SPECIALISTII si INSTITUTIILE necesare sa faca proiecte fezabile si sa foloseasca banii astia care sunt ai ROMANIEI dar doar pe hartie ? Daca nu organizati cum trebuie aceasta activitate , ne vom scalda in continuare in aceeasi mediocritate specifica zonei ” GRI” ! … si asta , macar inaintea alegerilor PARLAMENTARE !

  2. Acum , a apărut ,,salvatoarea ” economiei românesti amortite !Se oferă de la vârful UE ,, mijlocul impovărării poporului român pe termen nedefinit ”. Bancherii vor oferi afaceristilor din România interesati împrumuturi la dobânzi mari incât să se indatoreze România . Autoritătile române inghit HAPUL chiar si cu MASCA pe FIGURĂ ! Ar fi bine ca previziunea mea să fie falsă !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.