Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Președintele Klaus Iohannis: Veniți la vot, dragi români, veniți la vot, că astăzi puterea politică este la voi

Președintele României Klaus Iohannis a votat duminică, 26 mai, la un liceu din București. Șeful statului i-a îndemnat pe români să vină la vot.

Astăzi, dragi români, decideți pentru următoarele luni, ani. Suntem la primele alegeri dintr-un ciclu mai lumg. Este începutul unei serii de alegeri și astăzi puteți să începeți să schimbați România. Am votat și în campania electorală am constatat că am avut mai multe inițiative de mobilizare la vor decât altădată. Acest lucru mă bucura foarte mult. Le mulțumsc tuturor celor care au inițiat campanii de mobilizare pentru vot, persoane private, companii și ONG-uri. Vă repet, veniți, dragi români, la vot. Nu lăsați pe alții să decidă în locul vostru”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Astăzi se desfășoară alegerile pentru Parlamentul European și un referendum național consultativ cu privire la probleme de interes național, convocat de președintele României.

Alegătorii votează în aceleaşi secţii de votare, în același interval de timp, între orele 7:00 și 21:00, cu aceleaşi ştampile cu menţiunea „VOTAT”, pe buletine de vot separate – unul pentru alegerile europarlamentare și câte unul pentru fiecare întrebare a a referendumului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.