Skip to content
Ediția de astăzi

Președintele PNL: Parlamentarii Partidului Național Liberal vor participa la moțiunea de mâine, dar nu vor vota

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat luni, 4 octombrie, că parlamentarii Partidului Național Liberal vor participa la moțiunea de mâine, dar nu vor vota.

Deci vor fi prezenți dar nu vor vota. Aceasta este decizia luată astăzi în BEX. Celelalte au fost discuții politice referitoare la strategia noastră politică din perioada următoare. În primul rând, de mâine, dacă trecea această moțiune, așa cum v-am mai spus, toate scenariile sunt pe masă, orice scenariu este pe masă. Mă voi uita către această nouă coaliție, condusă de PSD, înțeleg, PSD-USR-AUR, dacă au un plan. Eu sper că nu doar vor să dea jos Guvernul și apoi să se uite cum țara rămâne în haos. Când vom vedea ce propunere vine de la această nouă majoritate, ne vom face și noi planurile în funcție de aceasta.  Dar, repet, după moțiunea de mâine toate sunt valabile. Eu cred că va fi totuși o propunere a PSD susținută de USR și AUR”, a declarat președintele PNL.

Întrebat ce se întâmplă cu parlamentarii PNL, dacă vor exista, și care vor vota moțiunea de cenzură, liderul liberalilor a transmis că se va discuta în ședința Biroului Politic Național.

”Statutul PNL este foarte clar, vom lua în discuție în viitorul BPN pe cei care vor vota, dacă va fi cineva, dar eu nu cred că există vreun parlamentar care să voteze alături de PSD, AUR și USR. Vom discuta în  BPN”, a precizat acesta.

Florin Cîțu a mai spus că nu are emoții cu privire la moțiunea de cenzură.

Referitor la ziua de mâine, emoțiile nu trebuie să le am eu. Responsabili sunt cei care vin cu această decizie, această coaliție iresponsabilă, iar ei trebuie să răspundă în fața românilor. Românii ar trebui să fie speriați, din păcate, că acești oameni vor să lase România fără Guvern, într-o perioadă în care este nevoie de decizii și de un Guvern care să aloce resurse. Aș vrea să vorbesc puțin și despre moțiunea aceasta de cenzură pentru că am citit-o. Ce mi se pare foarte interesant și vreau și eu să văd, mâine, în Parlamentul României, pentru că în moțiune scrie foarte clar și este negru pe alb. PSD spunea așa – incompetent ministrul Sănătății. https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/860412564626419 Incompetent – ministrul Transporturilor. Incompetent – ministrul Economiei. Dar mâine, USR, care a avut aceste mandate spune așa: Da, are dreptate PSD! Incompetent  Ministrul Investițiilor, incompetent ministrul Transporturilor. Deci, Drulă, mâine va vota împotriva lui Drulă. Este o premieră, sunt sigur, în România dar ceea ce îmi spune mie că am fost foarte indulgent, că de fapt, trebuia să-i dau afară mai devreme pe acești oameni, dacă ei înșiși spun că au fost incompetenți și votează pentru această moțiune. Orice scenariu, după ziua de mâine, este pe masă”, a mai declarat președintele PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.