Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Președintele USR, după eșecul de la alegeri: Îmi asum evident întreaga responsabilitate

Candidatul USR PLUS Dan Barna a susținut o conferință de presă, după ce în urma publicării mai multor rezultate ale alegerilor de duminică este evident că nu a obținut suficiente voturi pentru a ajunge în turul al II-lea. Liderul USR a spus că își asumă responsabilitatea pentru acest rezultat.

A fost cea mai grea campanie electorală pentru noi şi suntem în continuare pe un drum în care credem foarte mult pentru că peste un milion şi jumătate de oameni cred că România trebuie să se modernizeze. Din păcate, bucata aceasta de Românie pe care m-am bazat şi în care am crezut este se pare mai mică decât am anticipat, e fără îndoială vina noastră şi de fapt concluzia de fond este că mai este foarte mult de muncă în această ţară pentru a reuşi să o transformăm în locul acela în care românii să-şi găsească fericirea şi bucuria. Este o muncă pe care ne-am asumat-o, ştiam că nu va fi uşor, am crezut că suntem mai sus decât ne-au dovedit electoratul. continuăm împreună continuăm cu acest mesaj pe care l-am avut din momentul în care USR a intrat în Parlament şi din momentul în care alianţa s-a constituit pentru cei patru paşi care să aducă în România o guvernare care să poată să facă reformele. Sunt pe un drum în care am avut un pas mai slab, sunt optimist în continuare, vom continua să fim ceea ce cetăţenii ne cer, aceea alternativă care aduce un suflu proaspăt şi încredere şi energie în politica din România”, a declarat Dan Barna, potrivit news.ro

Deși își asumă înfrângerea, Dan Barna a precizat că pentru moment nu are de gând să își dea demisia de la conducerea USR.

Nu, în acest moment categoric nu, pentru că, am spus, îmi asum întreaga responsabilitate pentru rezultat, dar în egală măsură nu sunt un lider care la prima dificultate să plece şi să abandoneze lupta pentru că un rezultat nu a fost sau un obiectiv nu a fost atins. Voi avea în această seară o discuţie spuneam cu colegii din conducerea partidului şi vom stabili strategia şi paşii pentru perioada următoare”, a mai declarat liderul USR.

La conferința de presă a fost prezent și liderul PLUS Dacian Cioloș care a spus că în perioada următoare vor exista discuții de clarificare.

Avem un tur doi între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă şi cred că nu e nici o surpriză dacă spunem că în aceste condiţii susţinerea noastră va merge spre Klaus Iohannis. Sper să avem ocazia în perioada următoare, tocmai pentru a clarifica şi consolida această susţinere, să avem o discuţie cu domnul Klaus Iohannis pentru a ne asigura că proiectul politic dânsul îl susţine e aliniat cu principalele obiective pe care le avem şi noi şi că putem da acest semnal de capacitate, de colaborare între proiectul pe care îl susţine domnul Iohannis şi proiectul pe care îl susţinem noi”, a declarat Cioloș.

Dan Barna a anunțat că în turul al II-lea îl vor susține pe președintele Klaus Iohannis.

Nu se pune problema să putem acorda vreodată sprijin sau vot doamnei Dăncilă sau PSD. Răspunsul e unul evident, vom recomanda şi voi recomanda susţinătorilor mei să îl susţină pe Klaus Iohannis”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.