Skip to content
Ediția de astăzi

Primul CEX al PSD de la decretarea stării de urgență în România: ce vor discuta social-democrații

Social-democrații se vor reuni în prima ședință a Comitetului Executiv de la decretarea stării de urgență în România. Potrivit surselor, ședința PSD-iștilor va avea loc miercuri 25 martie, ora 12,00, în sistem videoconferință.

Mai exact: în sala în care se va desfășura transmisiunea video nu vor fi prezente mai mult de 3 persoane din partea fiecărei organizatii judetene, iar din partea conducerii la nivel național participa președintele interimar Marcel Ciolacu și secretarul general Paul Stănescu. Potrivit surselor, social-democrații vor să stabilească un plan pentru Congresul de alegere a noii conduceri, potrivit PSNews.ro

Amintim că cei de la vârful conducerii au anunțat săptămâna trecută că s-a amânat pe termen nedeterminat Congresul PSD. Existau și voci în PSD care susțineau că există și varianta ca partidul să rămână cu actuala conducere interimară până anul viitor când va avea loc Congresul la termen.

Deocamdată, conducerea partidului este asigurată de Marcel Ciolacu în calitate de președinte interimar și de Paul Stănescu, secretar general interimar. Șefii campaniei pentru locale sunt europarlamentarii Claudiu Manda și MIhai Tudose. De asemenea, a fost constituit un birou de conducere interimar.

Marcel Ciolacu este singurul candidat pentru funcția de președinte al PSD, iar unul dintre obiectivele sale este să modifice Statutul partidului pentru ca întreaga conducere să fie aleasă pe o listă. Actualul președinte interimar a preluat puterea în partid în luna decembrie, după pierderea alegerilor prezidențiale de Viorica Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.