Skip to content
Administrație locală Recent

Pro România anunță că a depus proiecte de lege pentru debirocratizare

PRO România anunță că au elaborat un pachet de măsuri administrative care să conducă în final la o debirocratizare reală a administraţiei din România şi, implicit, la simplificarea vieţii cetăţenilor.

Este vorba despre proiectul de Lege pentru simplificarea procedurilor administrative din cadrul instituţiilor publice şi Proiectul de lege de modificare și completarea art. 6, art. 8, art. 20 și art. 33 din Ordonanţa de urgenţă nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură.

Cei de la PRO România anunță că un proiect de lege se interzice prin lege ca instituţiile publice să solicite aceste avize sau documente, dacă ele trebuie obţinute din cadrul aceleiaşi instituţii la care s-a depus documentaţia iniţială. Acest proiect de lege fiind deja depus în Parlament de cei de la PNL.

Cei de la PRO România mai anunță că prin modificările propuse în al doilea proiect de lege depus, se simplifică substanțial modalitatea de accesare a schemelor de plăți directe pentru fermieri. Astfel, fermierii vor depune doar cererea de plată la APIA, împreună cu documentele care nu sunt emise de terți. Pentru documentele emise de terți
(extras din registrul agricol, extras din Registrul Național al Exploatațiilor, extras din Registrul de Rasă,
extras ONRC, etc.), APIA va solicita informații către entitățile emitente sau va consulta bazele de date
disponibile on-line.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.