Skip to content
Ediția de astăzi

Prognoza meteo: Revine canicula, dar nu scăpăm de furtuni

După căldurile fără precedent din luna iunie, un nou val de aer fierbinte este aşteptat să lovească România la mijlocul săptămânii viitoare. Nu scăpăm prea curând nici de furtunile care fac prăpăd.

Specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) cred că e posibil ca în următorii ani în România să fie bătut recordul de temperatură. Ar fi vorba de depăşirea unei maxime care a fost înregistrată acum 70 de ani, în august 1951, în judeţul Brăila, când termometrele au arătat +44,5 grade Celsius, potrivit PSNews.ro

Luni, 5 iulie, vremea va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după amiaza şi seara, când vor fi averse şi descărcări electrice local în zonele de deal şi de munte şi pe alocuri în rest, dar mai ales în centru şi nord. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi în regiunile estice, iar de scurtă durată şi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în depresiuni şi 34 de grade în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 21 de grade.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar condiţiile de ploaie trecătoare vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Marţi, conform meteorologilor, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate averse şi descărcări electrice, în primele ore ale intervalului în sud-vest şi nord-est, şi mai ales din a doua parte a zilei, local cu precădere la munte şi în estul ţării, şi pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp, izolat se vor acumula cantităţi de apă însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări la munte şi în regiunile estice, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 21 de grade.

În Capitală, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 grade.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.