Skip to content
Ediția de astăzi

Prognoza meteo. Un val de ploi loveşte România. Când se răceşte vremea

Un val de ploi loveşte România în următoarele zile, însă temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice datei din calendar. Marţi, 23 noiembrie, vremea se răceşte uşor în majoritatea regiunilor. La munte se vor semnala precipitaţii mixte.

Luni, 22 noiembrie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), regimul termic va fi caracterizat de valori termice, în general uşor mai mari decât cele normale. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 15 grade, iar cele minime între -1 şi 7 grade. În cursul zilei cerul va fi variabil, potrivit PSNews.ro

Noaptea, treptat, nebulozitatea se va extinde în cea mai mare parte a ţării şi temporar va ploua în general slab, local în regiunile sudice şi nordice şi pe arii restrânse în rest, iar la munte se vor semnala precipitaţii slabe, mixte în special în Carpaţii Orientali şi pe crestele Carpaţilor Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa, pe arii restrânse va fi ceaţă sau nebulozitate de nivel jos.

Pentru ziua de marţi, 23 noiembrie, meteorologii anunţă o răcire uşoară faţă de intervalul anterior.  Conform ANM, cerul va fi variabil în vest şi nord-vest, iar în rest vor fi înnorări temporare şi cu precădere în prima parte a intervalului, pe arii restrânse va ploua slab. La munte, îndeosebi la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, ziua în regiunile vestice şi la munte, iar în cursul nopţii pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 12 grade, iar cele minime între -4 şi 7 grade.

Miercuri, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic în majoritatea regiunilor. Cerul va fi temporar noros, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări noaptea în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 11 grade, iar cele minime între -7 şi 6 grade.   Şi la Bucureşti, miercuri, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 1-3 grade.

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Meteorologii anunţă că în următoarele patru săptămâni, temperaturile vor trece peste valorile normale ale perioadei în mai multe zone ale României. Cantităţile de precipitaţii estimate vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, mai spun specialiştii.

În săptămâna 22.11.2021 – 29.11.2021, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în extremitatea de sud-est. Cu excepţia regiunilor nord-estice, unde regimul pluviometric va fi normal pentru acest interval, cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare, mai ales în sud-vest.

În săptămâna 29.11.2021 – 06.12.2021, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice. În rest, valorile vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul extrem al ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, potrivit prognozei ANM.

În săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui uşor excedent, local, în zonele montane.

În săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021 mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.