Skip to content
Ediția de astăzi

Prognoza meteo: Vremea se răcește, vin vijelii puternice

Vineri se anunţă vreme deosebit de caldă, însă scăpăm de disconfortul termic. De sâmbătă se mai răcoreşte, însă vijeliile puternice fac ravagii. Canicula se întoarce duminică în jumătatea de sud-vest.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vineri, 2 iulie, vremea va fi în general instabilă, iar temperaturile şi disconfortul termic se vor diminua şi în regiunile sudice şi estice, potrivit PSNews.ro

Astfel, la nivelul întregii ţări, maximele se vor încadra în general între 24 şi 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul Olteniei.   Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate şi perioade cu averse şi descărcări electrice – pe arii extinse în jumătatea de nord-est a ţării şi la munte şi pe alocuri în celelalte regiuni. Ploile vor avea şi caracter torenţial, local cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi izolat vor fi condiţii de grindină şi vijelii. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări la munte şi în vest-sud-vest, dar de scurtă durată şi în restul ţării, asociate averselor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10…11 grade în depresiunile intramontane şi 20…21 de grade pe litoral.

În Bucureşti, valorile de temperatură şi disconfortul termic se  mai domoli, iar vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări accentuate şi vor fi perioade cu averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, cu precădere în a doua parte a zilei. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Sâmbătă, conform ANM, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor continua să scadă uşor în majoritatea zonelor. În jumătatea de sud-est a ţării, pe parcursul zilei, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice; ploile vor avea şi caracter torenţial, cantităţile de apă vor fi pe alocuri însemnate şi izolat vor fi condiţii de grindină şi vijelii.   În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări la munte şi în sud-vest, dar de scurtă durată şi în restul ţării, asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9…10 grade în depresiunile intramontane şi 19…20 de grade pe litoral.

În Capitală maxima va fi de 26…27 de grade, iar minima de 14…16 grade. Pe parcursul zilei, instabilitatea atmosferică accentuată se va manifesta prin perioade cu înnorări, averse, descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Noaptea cerul va deveni variabil la senin. Meteorologii anunţă vreme foarte caldă pe tot parcursul lunii iulie, cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, dar şi cu invervale de ploi în unele regiuni ale ţării.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis estimări meteo pentru următoarele patru săptămâni, valabile până pe 26 iulie.

Cum va fi vremea în intervalul 28 iunie – 26 iulie:

Săptămâna 28.06.2021 – 05.07.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele vestice şi sud-vestice.   Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, sud-vestice şi local în cele centrale şi la munte, dar şi excedentar în extremitatea de est a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 05.07.2021 – 12.07.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în jumătatea nord-vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în jumătatea estică a ţării, dar mai ales în regiunile nord-estice, dar şi local deficitare în nord-vest, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

Săptămâna 12.07.2021 – 19.07.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în jumătatea vestică a ţării, iar în rest temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zonele montane, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Săptămâna 19.07.2021 – 26.07.2021

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice acestui interval, mai ales în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.   Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.