Skip to content
Ediția de astăzi

Protest în Mehedinți – Câte amenzi au fost date

Un nou protest s-a desfășurat marți seara, 29 martie, în Severin de mai multe persoane nemulțumite de măsurile luate pentru împiedicarea răspândirii Covid19. Jandarmeria anunță că nu au existat incidente, dar au fost date 3 amenzi.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți au fost mobilizate pentru asigurarea măsurilor specifice de ordine și siguranță publică potrivit competențelor pentru exercitarea dreptului constituțional la libera exprimare.  Manifestația publică s-a încheiat fără niciun incident pe timpul execitării misiunii. Până în acest moment, în urma verificărilor, au fost aplicate un număr de 7 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 amenzi în valoare de 1500 lei și 4 avertismente, conform prevederilor Legii 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmerie Mehedinți.

Însă, Jandarmeria anunță că ”după vizionarea tuturor imaginilor video să fie aplicate măsuri specifice pentru fapte de natură penală sau contravențională”.

Facem precizarea că pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară.  Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți va asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și va urmări permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.