Skip to content
Recent Social VIDEO

PSD a lansat campania online: 3 ani nu crește prețul la gaze! Ce spun specialiștii?

Controversa pe marginea OUG 114 este departe de a fi finalizată. Ministrul Finanțelor a anunțat că vor fi operate o serie de modificări în următoarea perioadă. Însă, între timp pentru a-și ”apăra” ordonanța cei de la PSD s-au gândit să vină în ajutorul Guvernului, condus – evident – de social democrata Viorica Dăncilă.

Drept urmare, echipa online a social democraților a demarat o campanie pe paginile de Facebook ale liderilor social democrați din țară (inclusiv pe cea a lui Aladin Georgescu) în care explică ”beneficiile” OUG 114.

Știați că nici prețul la energie electrică pentru consumatorii casnici nu va mai crește în următorii 3 ani? Tarifele din factura ta la energie electrică vor rămâne neschimbate cel puțin până pe 28 februarie 2022! OUG 114 – pentru binele oamenilor!”, spun cei de la PSD!

Știați că nici prețul la energie electrică pentru consumatorii casnici nu va mai crește în următorii 3 ani?Tarifele din factura ta la energie electrică vor rămâne neschimbate cel puțin până pe 28 februarie 2022!OUG 114 – pentru binele oamenilor!

Publicată de Partidul Social Democrat pe Luni, 25 martie 2019

Ce spun însă specialiștii despre OUG 114? Că Opoziția știm ce spune: e dezastruoasă! La nivel local președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu cere abrogarea acestei ordonanțe încă de la începuturi, însă contează și părerea specialiștilor în domeniu, pentru a nu considera că este vorba de o ”bătălie” politică.

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare (ANRE), Zoltan Nagy-Bege, a declarat marți, 26 martie, că prețurile la gaze și la energie electrică pentru consumatorii casnici rămân neschimbate de la 1 aprilie.

Pentru consumatorii casnici preţurile nu vor creşte. În cazul energiei electrice, preţurile sunt deja aprobate de la 1 martie şi nu s-au modificat. Vom păstra acest preţ până la finalul anuluiDar nici nu va scădea întrucât mulţi furnizori au pierderi care trebuie recuperate”, a declarat acesta.”, a declarat acesta.

Septimiu Stoica, președintele Adunării Generale a Acționarilor de la Bursa Română de Mărfuri, a afirmat că plafonarea prețului la gaze va duce la situația paradoxală în care nu va mai există o piață liberă într-o economie de piață. Stoica a mai spus, la a doua ediție a Energy Forum, că tot cetățenii vor ajunge să plătească pentru plafonarea prețului gazelor.

Problema este a întregii economii. Prețul plafonat este o politică protecționistă și toți teoreticienii economic vă vor spune că este o măsură neeconomică. Lucrurile acestea se plătesc (…) Iadul e pavat cu bune intenții. Tot cetățeanul va fi afectat și va plăti polița pentru acest lucru”, susține Septimiu Stoica, potrivit DC Business.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.