Skip to content
Ediția de astăzi

PSD nu va vota proiectul de buget

Deputatul PSD Gabriel Zetea, membru al Comisiei de Buget-Finanţe, afirmă că bugetul pe 2021 va produce austeritate şi susţine că amendamentele social-democraţilor au fost respinse în comisii, pentru că „ordinul de partid a fost mult mai important decât propria conştiinţă a celor din PNL”.

„Absolut sigur nu vom vota acest buget, nu am făcut-o nici în comisiile de buget-finanţe, pentru că acest buget nu are o viziune sau are o viziune foarte proastă„, a declarat Zetea, potrivit PSNews.ro

E păcat că au fost respinse absolut toate amendamentele, pentru că a fost şi foarte multă muncă şi au fost foarte multe dintre amendamente apreciate chiar de către colegii de exemplu de la PNL, doar că ordinul de partid a fost mult mai important decât propria conştiinţă a celor din PNL, din Comisia de Buget-Finanţe„, a declarat Gabriel Zetea, la RFI, după respingerea amendamentelor PSD la bugetul pe 2021.

El a afirmat că PSD nu va vota bugetul pe 2021.

Absolut sigur nu vom vota acest buget, nu am făcut-o nici în comisiile de buget-finanţe, pentru că acest buget nu are o viziune sau are o viziune foarte proastă (…). Felul în care a pornit această guvernare de dreapta şi ştiu că în cadrul Guvernului există foarte mulţi fani, în frunte cu premierul Cîţu, ai statului minimalist, va genera austeritate, reducerea şi contractarea economiei„, a susţinut el.

Întrebat dacă PSD va contesta bugetul pe 2021 la Curtea Constituţională, Gabriel Zetea a răspuns: „Nu ştiu dacă avem motive pentru a sesiza CCR, atâta vreme cât se respectă procedurile la votul pentru buget, dar dacă o să identificăm orice problemă, orice abuz, sigur că vom sesiza şi CCR. Eu nu am identificat până în acest moment probleme de neconstituţionalitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.