Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

PSD: Președintele Iohannis nu este interesat de justiție, ci doar politizează justiția!

Social democrații îl acuză pe Klaus Iohannis că politizează justiția, după ce președintele a anunțat că va convoca referendum în data de 26 mai. Mai mult chiar, îl acuză că a furat case.

PSD condamnă cu tărie declarațiile prin care președintele Klaus Iohannis a desconsiderat toate recomandările și solicitările magistraților de a nu amesteca mizele sale electorale cu problematica justiției. Mai mult, constatăm că președintele Klaus Iohannis i-a mințit ieri inclusiv pe magistrați, atunci când le-a dat asigurări că nu va afecta justiția prin implicarea în campania electorală. Cu atât mai mult, considerăm că nu are căderea să vorbească de justiție o persoană care este acuzată de furt de case, căruia îi închid dosarele penale acoliții pe care îi protejează în funcție și a cărui nevastă merge cu basmaua în cap, noaptea ca hoții, să dea declarații la Parchet”, se arată într-un comunicat de presă al PSD.

Totodată, social democrații anunță că ”nu sunt împotriva unui referendum privind justiția.

PSD nu s-a opus niciodată organizării unui referendum, Președintelui dându-i-se dreptul de a-l organiza încă de acum doi ani. Este doar problema Președintelui Klaus Iohannis faptul că au trecut doi ani de zile până a putut lua o decizie! PSD nu a fost și nu este împotriva unui referendum privind justiția, suntem împotriva unui Președinte care politizează justiția! Klaus Iohannis nu este proprietarul justiției. PSD sprijină justiția care este legată atât de statul de drept, cât și de drepturile omului. Sperăm că Iohannis înțelege foarte bine că, atunci când procurorii și judecătorii folosesc protocoale secrete, încrederea oamenilor în sistemul de justiție este afectată și această problemă trebuie rezolvată”, se mai arată în poziția PSD.

Totodată, social democrații ”condamnă limbajul suburban folosit de președintele Iohannis, limbaj care îl descalifică total din postura de șef al statului și din funcția de mediator la care îl obligă Constituția României”.

Adresarea jignitoare, lipsită de minima decență a unui președinte, nu face decât să încurajeze manifestările violente din ce în ce mai frecvente în societatea românească. PSD va explica în continuare cetățenilor români care este importanța alegerilor europarlamentare, de ce este important ca România să aibă reprezentanți patrioți în Parlamentul European, care să susțină atât interesele românilor, cât și continuarea procesului de integrare în Uniunea Europeană. La fel, vom continua să guvernăm în interesul românilor, ca dovadă faptul că veniturile românilor au crescut mai mult decât oricând în istoria postdecembristă. În ceea ce privește organizarea secțiilor de votare, cu siguranță Guvernul PSD va respecta întru-totul prevederile legale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.