Skip to content
Ediția de astăzi

PSD va depune moțiune de cenzură în sesiunea parlamentară următoare

Marcel Ciolacu a anunțat că parlamentarii PSD vor depune o moțiune de cenzură în următoarea sesiune parlamentară împotriva Guvernului PNL, care începe în luna februarie.

Liderul interimar al PSD invocă conflictul juridic dintre Parlament și Executiv și precizează că Ludovic Orban ar trebui să își dea demisia, potrivit PSNews.ro

În sesiunea parlamentară următoare, PSD va depune o moțiune de cenzură. Categoric. Vom vedea temele. Toată luna ianuarie sunt termene la CCR și pe celelalte legi pe care și le-au asumat, cele trei legi. Constituția îți conferă această posibilitate de a veni cu asumarea răspunderii pe anumite legi, dar acei oameni s-au gândit la legi importante, la reforme”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, la Antena3.

Liderul social democraților a adăugat că Ludovic Orban ar trebui să își dea demisia din funcția de premier.

Eu și domnul Meleșcanu, președintele Senatului, am făcut o sesizare de conflict juridic constituțional la Cameră privind asumarea bugetului de stat de către Guvernul Orban. Mi se pare total de bun simț în cazul în care CCR o să ne dea dreptate nouă că s-a declanșat un conflict juridic, orice Guvern și prim-ministru de bun simț trebuie să-și dea demisia”, a mai afirmat Ciolacu.

Curtea Constituțională a fost sesizată cu privire la posibilul conflict juridic dintre Guvern și Parlament pe legea bugetului de asigurări sociale și legea bugetului de stat pe anul 2020. CCR a stabilit data de 10 ianuarie ca termen până la care instituțiile pot transmite punctele de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.