Skip to content
Spot

R. Moldova: Cum ar putea arăta viitorul Parlament: PAS – 63 de mandate, BeCS – 32, Partidul Şor – 6

Partidul Acţiune şi Solidaritate a obţinut în urma rezultatelor de duminică 63 de mandate de deputat, potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor.

Conform portalului alegeri.md, Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor a obţinut32 de mandate, iar Partidul Şor – 6 mandate. Mandatele de deputat sunt distribuite conform metodei D’Hondt, care favorizează concurenţii electorali cu cele mai multe voturi din contul formaţiunilor care nu au trecut pragul electoral, potrivit PSNews.ro

În urma prelucrării a mai bine de 99% din procesele verbale, PAS acumulează 52,69% din voturi, BeCS – 27,26%, iar Partidul Şor – 5,75%. Mai rămân neprelucrate 5 procese verbale de la secţiile de votare din străinătate.

La alegerile parlamentare din 11 iulie, cetăţenii au ales între 23 concurenţi electorali – 20 de partide politice, două blocuri electorale şi un candidat independent. La urne s-au prezentat 1 265 de milioane de alegători sau 44,56% din totalul votanţilor înscrişi în listele electorale. Peste hotare au votat peste 212 mii de moldoveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.