Skip to content
Ediția de astăzi Lifestyle Recent

Regizorul filmului „Scurtcircuit”, Cătălin Saizescu, în vizită la Palatul Culturii „Teodor Costescu”

 

Grădina cinematograf „Geo Saizescu” a Palatului Culturii „Teodor Costescu” se pregăteşte şi pentru această vară să ofere publicului severinean o serie de filme, de proiecţii cinematografice. Duminică seară a avut loc previzionarea filmului <<Scurtcircuit>> şi s-au pus la punct mai multe detalii tehnice.

„În această seară (n.r. duminică, 24 iunie) are loc o previzionare a filmului <<Scurtcircuit>>, în regia lui Cătălin Saizescu, cu care avem o bună colaborare. Vreau să vă amintesc faptul că anul trecut am beneficiat datorită domniei sale de două filme, în regia tatălui său, Geo Saizescu. Sper că şi în vara aceasta grădina cinematograf de vară va găzdui iarăşi o serie de filme printre care şi filmul lui Cătălin Saizescu, <<Scurtcircuit>>, premiat la Festivalul de la  Shanghai. Este un film foarte apreciat, care trezeşte conştiinţe şi aceasta cred că este una dintre menirile acestui film. În seara aceasta încercăm să reglăm nişte de date tehnice, cum se vede proiecţia, cum reuşim să reglăm aceste aspecte ce ţin de o bună prezentare a unui film pentru publicul severinean”, a spus Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii „Teodor Costescu”.

Regizorul filmului „Scurtcircuit”, Cătălin Saizescu, însoţit de membrii familiei sale, a fost prezent duminică seară în Grădina de vară a Palatului, care poartă numele tatălui său, marele regizor Geo Saizescu.

“Mesajul meu se adresează în primul rând oamenilor, dar asta nu înseamnă că nu îi implică şi pe cei care lucrează şi în administraţie publică, în politic şi în privat. Este un mesaj de responsabilizare, este un mesaj de schimbare, doar că soluţia artistică pe care o dau eu este de schimbare a fiecăruia. Fiecare cu sine trebuie să regăsească în el schimbarea, pentru că o avem toţi, doar că nu ne dăm seama de asta. Şi această scurtcircuitare la nivel mental, care aş dori să se producă pentru societatea noastră, în ideea de ajunge către o normalitate este a fiecăruia dintre noi. Arma o are fiecare şi este chiar el, propria persoană pentru că trebuie să încercăm să scăpăm de această prejudecată că alţii vor veni să ne ajute să ne schimbăm. Nu, noi trebuie să ne schimbăm. Asta încerc eu să le transmit oamenilor”, ne-a spus regizorul Cătălin Saizescu.

Lungmetrajul ”Scurtcircuit/ Fault Condition”, regizat de Cătălin Saizescu, a fost premiat pentru realizări artistice remarcabile la ediţia din 2017 a Festivalului de Film de la Shanghai.

Inspirat din tragicul eveniment din august 2010 când mai mulţi nou-născuţi au murit în incendiul din salonul de terapie intensivă neonatologie a maternităţii Giuleşti, filmul spune povestea de dragoste a doi adolescenţi, Melania şi Emi, prinşi în vâltoarea catastrofei.

Din distribuţie fac parte: Maruca Băiaşu, Manuel Nicolae, Oana Ştefănescu, Magda Catone, Valentin Popescu, Georgiana Saizescu, Nicodim Ungureanu, Paula Chirilă, Dorel Vişan, Maia Morgestern, Claudiu Bleonţ şi George Ivaşcu, ultimul ocupând de puţină vreme onorantul fotoliu de ministru al Culturii şi Identităţii Naţionale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.