Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Revocarea lui Renate Weber, neconstituțională

Conform surselor politice, în urma sesizării făcute de Partidul Social Democrat, cu privire la revocarea lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului, judecătorii Curții Constituționale au decis marți, 29.06, că această măsura este neconstituțională.

Pe de-o parte, PSD susține în sesizarea depusă că hotărârea Parlamentului 36/2021 pentru revocarea Avocatului Poporului este neconstituţională, fiind încălcate prevederile referitoare la principiul legalităţii şi durata de 5 ani a mandatului acestuia, iar pe de altă parte, conform PSnews, semnatarii sesizării precizează că nu contestă dreptul Parlamentului de a evalua activitatea Avocatului Poporului, ci „tocmai constituţionalitatea acestei evaluări, în sensul că evaluarea realizată nu a fost una obiectivă, nu a respectat cadrul constituţional şi legal şi nu a fost bazată pe o demonstraţie a unor încălcări cumulative a Constituţiei şi a legilor”.
Totodată, separat demersului social-democraților, Renate Weber a dat în judecată Parlamentul României, la Curtea de Apel București, după ce a fost revocată din funcție. Termenul fixat pentru ședință este 2 iulie.

De asemenea, Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a spus că va ține cont de decizia CCR, însă își menține opinia că Renate Weber nu trebuie să mai ocupe această funcţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.