Skip to content
Recent

România plănuiește introducerea directivelor europene

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, a anunțat că România pregătește implementarea directivelor venite de la Uniunea Europeană.

Astfel, reprezentantul Guvernului Vioricăi Dăncilă a afirmat că Executivul a aprobat deja un memorandum privind planul de transpunere a directivelor UE. Instrucțiile sunt 40 la număr și implentarea acestora necesită reglementări legislative interne, după cum relatează Agerpres.ro.

„Este vorba despre 44 de directive, dintre care patru au fost deja transpuse integral. Pentru celelalte 40 trebuie adoptate măsuri legislative interne – legi, hotărâri, ordine ministeriale cu caracter normativ. Foarte multe dintre ele sunt în proces de avizare, unele sunt deja în proces de transpunere”, a declarat Nelu Barbu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Jurnaliștii l-au întrebat pe purtătorul de cuvânt dacă Executiv va menţine punctul de vedere al fostului premier Mihai Tudose privind prezumția de nevinovăție – fostul premier spunea că, dacă Parlamentul nu va transpune mot-a-mot această directivă, atunci Guvernul va interveni. Nelu Barbu a replicat că nu are informații despre acest subiect, dar a precizat că în memorandum aprobat se află cu certitudine și aceste detalii.

Totodată, chestionat dacă Cabinetul Dăncilă a aprobat un memorandum prin care companiile de stat sunt obligate să distribuie minimum 90% din profituri la bugetul de stat, Nelu Barbu a răspuns: „A fost adoptat, a fost pe ordinea de zi a şedinţei de guvern. (…) Nu este vorba despre un element de noutate (…), un astfel de memorandum a fost adoptat şi anul trecut, a fost adoptat şi în 2016. (…) Dacă nu se adopta acest memorandum, exista un impact negativ în veniturile bugetului de stat (…) – 1,3 miliarde de lei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.