Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Scenarii pentru remanierea Guvernului: Dragnea riscă totul pentru un asalt la Codul Penal?

Liviu Dragnea și-a pierdut răbdarea cu Guvernul Dăncilă, în special cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. Liderul PSD a așteptat măcar o ordonanță pe Justiție, dar n-a primit nimic în schimb, indiferent cât sprijin le-a oferit miniștrilor și premierului.

Motivul remanierii

Pentru că, în scurt timp, se va da oficial startul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, ar trebui să renunțe la mandatele lor pentru a se implica în activitățile specifice alegerilor.

Folosindu-se de campania electorală pentru alegerile europarlamentare, Liviu Dragnea forțează o remaniere a Guvernului care să-l vizeze inclusiv pe ministrul Justiției. Tudorel a provocat mai multe scandaluri din care PSD nu s-a ales cu nimic din tot ceea ce și-a propus.

Strategia remanierii

Dacă le va schimba doar pe Rovana Plumb și Natalia Intotero, premierul Dăncilă va trebui să aștepte pe urmă decizia lui Iohannis privind noii miniștri. Ținând cont de metoda deja clasică, Iohannis va amâna cât mai mult posibil și va lăsa ministerele pe mâinile unor intermediari.

Citește mai departe pe PSNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.