Skip to content
Focus Recent

Se pregătește Taxa pentru Autostrăzi

Guvernul Dăncilă nu construiește autostrăzi, dar în schimb pregătește taxe pentru cele existente, puține ce este drept. Ministrul de Finanțe Orlando Teodorovici anunță că s-a format un grup de lucru cu cei de la ministerul Transporturilor pentru a stabili cuantumul taxei pentru autostrăzi.

Ministrul a precizat că banii vor fi folosiți pentru întreținerea infrastructurii.

Sistemul acesta de operare trebuie să fie undeva pus în seama unui privat. Uitaţi-vă la câte activităţi trebuiesc derulate, fie de reparaţie de drumuri, fie de întreţinere şi aşa mai departe, iarnă-vară. Ştiţi foarte bine că în afara ţării sunt aplicate astfel de mecanisme”, a declarat Eugen Teodorovici.

Rămâne de văzut care va fi valoarea taxei, dar până atunci poate vom afla când va trece o autostradă prin județul Mehedinți.

Aladin Georgescu anunța recent că prin județul Mehedinți va trece Autostrada Sudului și că cei de la PSD se țin de cuvânt.

Județul Mehedinți va fi traversat de Autostrada Sudului, al cărui proiect este pe masa Guvernului. ”Autostrada Sudului” (550km) asigură conexiunea între București și granițele de sud cu Bulgaria (prin trecerea peste podul de la Calafat), respectiv Serbia, prin Drobeta Turnu Severin și vestul Europei, prin Lugoj, traversând zona istorică a Olteniei”, anunță Aladin Georgescu pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.