Skip to content
Focus

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile începând cu 14 martie

Premierul Florin Cîțu a anunțat că în ședința de Guvern de miercuri, 10 martie, s-a aprobat prelungirea stării de alertă.

Şi, totodată, astăzi s-a aprobat şi prelungirea stării de alertă. Colegii mei spun că deja aţi văzut detaliile, prin Hotărârea CNSU. Există o modificare importantă, aceea referitoare la circulaţia pe timpul nopţii, se reduce de la ora 23:00 la ora 22:00, se introduce această restricţie. În rest, măsurile rămân cam aceleaşi. Aceasta este, din punctul meu de vedere, cea mai importantă măsură”, a anunțat premierul.

HOTĂRÂRE nr. 16 din 10.03.2021 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe  durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Având în vedere analiza factorilor de risc privind managementul situației de  urgență generată de virusul SARS-CoV-2, pe teritoriul României la data de  07.03.2021, realizată la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a  Intervenției, în contextul necesității menținerii condițiilor socio–economice necesare  desfășurării activităților specifice economiei naționale, concomitent cu realizarea unui nivel de alertă adecvat la nivelul componentelor Sistemului Național de  Management al Situațiilor de Urgență,

în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și art. 81 din O.U.G. nr.  21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgenţă, cu  modificările și completările ulterioare,

în temeiul prevederilor art. 9 alin. (1), art. 32 alin. (2), art. 37, art. 38 alin.  (14), art. 41, art. 42 alin. (1), art. 43 alin. (1), art. 44 alin. (2) și (3), art. 45 alin. (1) și art. 71 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi  combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ale art. 20 lit. l) din Ordonanța de  urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al  Situațiilor de Urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 15/2005,  cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea  Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea şi componența Comitetului  Național pentru Situații Speciale de Urgență, Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

  • Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național,  pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.03.2021.
  • Art.2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARSCoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 14.03.2021, în contextul  epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexă la prezenta.
  • Art.3 – Se propune încetarea sprijinului acordat Ministerului Afacerilor Interne  de către Ministerul Apărării Naționale, pentru asigurarea pazei și protecției unor  obiective, transportul de efective, materiale și tehnică pentru îndeplinirea misiunilor  specifice, triaj epidemiologic și asistență medicală, cu posibilitatea reluării acestuia la  solicitarea Ministerului Afacerilor Interne, în conformitate cu dipozițiile art. 53 din  O.U.G. nr. 70 din 14.05.2020.
  • Art.4 – Se propune modificarea cadrului normativ incident în materia conducerii/coordonării operaționale a Poliției Locale de către Poliția Română, prin inspectoratele de poliție județene/Direcția Generală de Poliție a Municipiului  București, instituindu-se posibilitatea adoptării acestei măsuri pe perioada stării de  alertă.
  • Art.5 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului  Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin  ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.